Shodou okolností naposledy se v brodském dresu domácímu publiku představil 6. listopadu proti Litoměřicím, a byl tak u prohry 4:5 a stejný soupeř ho čekal i tentokrát, jen s tím rozdílem, že se dvěma góly podílel na výhře 3:1.

Výhra, dva góly, lepší návrat jste si, Lukáši, snad ani nemohl přát?

Asi ne. Lepší jsem si to představovat nemohl. Upřímně musím přiznat, že jsem zápas čekal náročnější. Měl jsem i strach, jak to po té době bude vypadat. Je zde většina jiných kluků, které neznám, tak toho jsem se trošku obával. Ale bylo to dobrý a sedlo to i naší lajně. Zápas jsme zvládli dobře.

Bylo na vás vidět, že hrajete s velkou chutí, tak jste se těšil zase domů?

Mám radost, že to vypadalo s chutí. Já si vždy rád zahraji doma. Je ta situace pro mě, jaká je, takže jsem rád, že mohu hrát a zvlášť v Brodě. Určitě nám pomohlo vedení a i mně se potom hrálo lépe.

Dal jste někdy gól zároveň se sirénou?

Nepamatuji, takže spíš ne. Když si tu situaci promítnu, tak kdyby bylo více času, tak bych za brankou nebyl, protože to bylo docela riskantní. Já jsem už věděl, že by nám soupeř nestihl z brejku dát góla, tak jsem si tam, jak se říká mazácky počkal. Čekal jsem, jestli tam Vagi (Martin Vágner – pozn. autora) puk pošle, a vyšlo to. Bylo to o štěstí než o nějakém umu.

Mohl jste mít hattrick…

Neříkám, že jsem ho dát nechtěl. Šance byla velká, možná jsem to měl více přetáhnout na zadní tyč, ale hokejkou jsem dostal přes ruce a nestačil jsem pořádně zakončit. Naštěstí tato šance neovlivnila zápas.

Jak to s vámi vypadá, budete třeba na derby s Jihlavou?

Sám nevím, jak to bude. Vracím se do Pardubic trénovat. V Pardubicích pro nás taky není situace zrovna ideální, takže uvidíme. Opravdu nedokáži říci, co a jak bude.

Určitě jste sledoval Rebely i v Pardubicích. Jak byste zhodnotil jejich výkony?

Samozřejmě jsem je sledoval. Brodský hokej sleduji vždy, i když jsem byl v Chomutově nebo v Praze. Pro mě je to překvapení, že se hraje nahoře, poté, co se tým vyměnil, ale ty hráči si to plně zaslouží. Některé zápasy byly parádní, a když se tolik herně nedařilo, tak se body vybojovaly. Vše, co se tady stalo, tak si ten tým to čtvrté místo zaslouží.

Nevadilo vám, že jste nenastoupil se svojí čtrnáctkou?

Abych řekl pravdu, tak ani ne. Na to já nejsem, že nehraji se svým číslem. Už jsem těch čísel pár protočil, takže to nějak neřeším. Já chci něco předvádět na ledě, od toho tady jsem a to je moje práce.