A šel tomu od začátku naproti. Své vedení si ale dlouho neužil, po 36 sekundách se podařilo Bruslařům se svým soupeřem bleskově srovnat krok. Hosté se ovšem ještě před první přestávkou znovu dostali do vedení. Přetahovaná pokračovala i ve druhém dějství, když se havlíčkobrodští junioři radovali z dalšího vyrovnání, ale hokejisté od řeky Otavy opět překlopili skóre na svoji stranu. A na tom se už nic nezměnilo ani v závěrečné power-play. Bojovníci z Kotliny tak svou tvrz neuhájili, se svým výkonem ale mohou být spokojení.

I. LIGA JUNIORŮ

H. BROD – PÍSEK 2:3
Písečtí vstoupili do utkání aktivně a hned v úvodních minutách nebezpečně hrozili. V největších šancích se dvakrát ocitl Martin Koupal, Jiří Adam se proti němu ovšem blýskl přesnými zákroky. Nakonec se hosté přeci jen dostali do vedení. Jan Voves vypálil z levého kruhu a trefil se přesně do protějšího horního rohu havlíčkobrodské klece. Stačil ale malý okamžik a bylo vyrovnáno. Tomáš Cejpek vyhrál buly a Jiří Drobný střelou bez přípravy rozvlnil síť za zády Luboše Kadlece.

Jihočeši pak získali vedení zpět, když Martin Koupal zpoza brány přihrál Janu Vovsovi, který zblízka pokořil gólmana domácích. Ve druhém dějství měli nebezpečnější šanci havlíčkobrodští junioři. Jakub Kraučuk vybídl v přečíslení 2 na 1 k zakončení Lukáše Křížka, ten ale zblízka našel jen betony Luboše Kadlece. Bruslaři byli i nadále aktivní a po střele Jiřího Drobného ještě dorážel Tomáš Cejpek, ani on puk do sítě ovšem nedostal. Domácí tým se nakonec vyrovnání dočkal. Dušan Mendl přihrál na levou stranu Lukáši Křížkovi, jenž si sjel na vrcholek levého kruhu a vyslal parádní ránu zápěstím, která zasvištěla přesně do horního rohu u vzdálenější tyče.

Následně se kotouč dostal na modrou čáru k Davidu Koutenskému, jehož střela si našla cestičku klubkem těl před brankovištěm a zapadla pod horní tyč. Písek opět vedl. Vyrovnaná bitva pokračovala a domácí celek vedený trenéry Alešem Kraučukem a Petrem Adamem se hnal za vyrovnáním. Michal Přibyl z pravého kruhu cpal puk na vzdálenější tyč, tam se ale zjevila mrštná vyrážečka brankáře Kadlece. Do slibné pozice se dostával také Jakub Kraučuk, který si povedenou kličkou roztáhl hostujícího brankáře, puk za jeho záda ale neprostrčil. Ani žádná z následujících dorážek se neujala. Na druhé straně mohl přinést klid na hokejky svého mužstva Josef Vlk, ten ale zblízka nepřekonal rychle se přesouvajícího Jiřího Adama. Bruslaři si v závěru vytvořili ještě tlak při hře bez brankáře, Písek se ovšem dokázal ubránit a poslat puk v posledních sekundách pryč, aby si z Kotliny odvezl těsné vítězství.

„Písek vede tabulku a zatím jen jednou prohrál. Sice jsme prohráli 2:3, ale musím kluky pochválit. Zápas výborně odmakali a myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem. Ukazuje to i poměr střel na bránu, ve třetí třetině jsme soupeře přestříleli 13:6. Měli jsme asi pět vyložených šancí a zhruba čtyři samostatné úniky, ale nedokázali jsme toho využít. Neproměnili jsme šance, a proto jsme prohráli. Kluky musím ale pochválit. Samozřejmě jsou důležité výsledky, ale také předvedená hra, a tu jsme dnes předvedli perfektní," zhodnotil zápas brodský trenér Aleš Kraučuk.

Branky a nahrávky: 16. Drobný (Cejpek), 29. Křížek (Mendl) – 16. Voves, 18. Voves (Koupal, Hadrava), 36. Koutenský (Duchoň). Rozhodčí: Homola – Kuřítko, Krejčí. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Třetiny: 1:2, 1:1, 0:0. H. Brod: Adam – Bušek, Lacina, Bancíř, Mendl, Semrád – Cejpek, Drobný, Jelínek, Kraučuk, Křížek, Motl, Abbrent, Polák, Přibyl.

(mso)