Oba týmy ligovou sezonu ve skupině Střed (o udržení) spíše jen dohrávají, ale duel v Kotlině nebude chtít ani jeden celek vypustit, a tak se dá očekávat velký boj.

„Bude to prestižní utkání. My jsme v Brodě minule prohráli, takže se budeme snažit to nějakým způsobem odčinit. Chtěli bychom tam uspět," nechal se slyšet třebíčský kouč Roman Mejzlík.

Pro jeho tým, který si prvenství ve skupině zajistil s velkým předstihem, půjde o poslední zápas s kvalitním soupeřem v soutěžním ročníku. Poté mladí Horáci změří síly už jen s Pískem a posledním Berounem.

Chalupa: Přestřelku neočekávám

Jeden atraktivní duel si Mejzlíkova družina odbyla v neděli, kdy na samostatné nájezdy porazila druhý Kolín. „Tento soupeř to už, stejně jako my, hraje bez hráčů ročníku 93, ale s hráči o rok nebo o dva roky mladšími. Tito kluci budou za juniorku hrát příští sezonu proti sobě. My jsme také měli v týmu jen jednoho hráče „devadesát trojku", když nepočítám náhradního brankáře," hlásí trenér Horácké Slavie.

S přesvědčením zopakovat poslední výkon v domácím prostředí proti Třebíči půjdou brodští Rebelové, kteří naposledy rivala v Kotlině porazili 4:2.

„Na tento zápas budeme chtít určitě navázat. Sice oběma týmům o nic nejde, ale o motivaci kluci mají postaráno. Přijede jasně první tým, a to je motivace sama," říká trenér brodských juniorů Milan Chalupa. V těchto derby zápasech padá překvapivě i hodně branek. V Třebíči, kde družina Milana Chalupy prohrála, se zrodil divoký výsledek 6:5. „Nemyslím si, že padne hodně branek. Bude samozřejmě záležet, v jaké formě budou oba gólmani. My chceme prostě vyhrát a prodloužit naši vítěznou sérii. Ve stejném duchu chceme sezonu i ukončit s Kolínem a dvakrát s Berounem, i když to jsou silní soupeři," dodává Chalupa.