I. LIGA JUNIORŮ

H.BROD – KRKONOŠE 3:2 SN

Hned ve 3. minutě poslal Krajhanzl do čisté gólovky Breberu, ten však vedoucí gól odmítl. Potom dostali chlapci z Kotliny výhodu přesilové hry a trenéři poslali na led elitní pětku Pecen, Motl – Hlídek, Jelínek, Hynek, ta však neuspěla. Naopak ve 13. minutě prokráčel celým kluzištěm krkonošský Krsek, jeho gólové choutky překazil až brankář Novák. Hra měla poměrně svižné tempo. V závěru třetiny se řítili čtyři Rebelové jen na dva bránící hosty, hlavní roli však sehrál vynikající gólman Abrahám.

První červené světlo za Novákem rozsvítil ve 23. minutě hostující Marks. Chlapci z Krkonoš se začali prosazovat kombinačně a před brodskou svatyní bylo chvílemi pořádně dusno. Domácí znovu promarnili přesilovku, na jejím konci zazdil Skotar superšanci. V polovině střetnutí měl Brod štěstí, když Krakonošovi hoši nepotrestali nejisté vyjetí Nováka. Hosté obětavě a účinně bránili, v zápalu boje se do sebe v bitce pustili domácí Pecen a hostující Tatar, sudí poslal obě horké hlavy zchladit na 2 plus 2 minuty. Když chlapci z hor v závěru prostřední třetiny při početní převaze odskočili o dvě branky, mladíkům z Kotliny se najednou špatně dýchalo, i když na ledě pomalu přecházeli do tlaku.

Poslední část hry byla pro domácí hektická. Promrhali sedmou přesilovku, tu poslední hráli celé dvě minuty pět na tři. Poctivá snaha a bojovnost přinesly sladké ovoce. Až deset minut před koncem se usmálo konečně i na Rebely štěstí, jásající Ludvík vrátil gólem na 1:2 spoluhráče do zápasu. Hoši od Krakonoše začali najednou šlapat vodu a doslova zářil jenom jejich nejlepší borec – gólman Abraham. I když se snahou málem přetrhl, vyrovnávajícímu gólu nezabránil 2:2. Na řadu přišly nájezdy a Hynek s Breberou zajistili dvoubodový bonus.

„Hra se podstatně zlepšila , jejich chronickou nemocí zůstává neúspěšné zakončování akcí. Od poloviny  zápasu jsme byli lepším týmem a výhra je zcela zasloužená. Své opět odvedl brankář Novák, v poli se dařilo Ludvíkovi s Hynkem," usmíval se tentokráte spokojený šéf brodské lavičky Karel Dvořák.

Branky: 50. Ludvík 52. Hynek, nájezd Brebera – 23. Marks, 38. Smékal. Rozhodčí: Paulík . Polák,, Rampír. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 35. Třetiny: 0:0, 0:2, 2:0. H. Brod: Novák – Pecen, Motl, Kříž, Vala – Hlídek, Jelínek, Brebera – Krajhanzl, Kittler, Skotar.

H. BROD – V. POPOVICE 2:5

Brodští mladíci namlsaní třemi výhrami za sebou a posíleni Kozlíkem, ztroskotali na pražském soupeři z Velkých Popovic.

Nepovedl se jim nástup, za deset minut prohrávali 0:2, a to se ukázalo jako rozhodující. Broďáci potom dokázali jenom snížit na 1:2 a 2:4, smrtící úder jim dal dvanáct minut před koncem Vaněk.

Branky: Hlídek, Křesťan – Vilímek 2, Hynek, Žáček,Vaněk. Rozhodčí: Homola. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 35. Třetiny: 3:1, 1:1, 1:0.

Alois Svoboda