Ledeč doma inkasovala potupných jedenáct branek. Chotěboř i v oslabené sestavě vyhrála v Chocni. Světlá v boji o první místo prohrála s Českou Třebovou.

CHOCEŇ – CHOTĚBOŘ 3:6

Hned v prvním střídání se podařilo hostům vstřelit branku, soupeř záhy v přesilovce vyrovnal, ale hosté v první části ještě strhli vedení na svou stranu a zvýšili na 1:2.

Začátek druhé části byl stejný jako v předchozí třetině. Hned v prvním střídání Chotěboř zvýšila na 1:3 a těsně před koncem druhé třetiny přidala ve vlastním oslabení čtvrtou branku. Nadějný stav neudržela a domácí před koncem snížili na 2:4. Ve třetí části Choceň snížila na 3:4. To byla její poslední trefa v zápase. V polovině třetí části hosté zvýšili na 3:5 a těsně před koncem zápasu pečetili své vítězství na 3:6. Po právu si odváží z Chocně důležité tři body.

„K zápasu odcestovalo pouhých dvanáct hráčů včetně brankáře, předem se omluvili Hajšman, Piskač a Činčila B. Bohužel z juniorů tentokrát naskočil jenom Kopecký, ostatní mladíci by se měli nad svým přístupem pořádně zamyslet," řekl vedoucí týmu Roman Müller. „Sice jsme nastoupili s jedenácti hráči v poli, přesto jsme hráli disciplinovaně. Nebáli se zaútočit, dobře bránili v oslabení a zejména se zlepšili v přesilových hrách. Z nich sice branka nepadla, ale už byl vidět systém. Matěj Pešek byl téměř bezchybný. Celý tým bojoval, vydal ze sebe maximum a bylo na něm vidět, že bojoval až do samotného konce," dodal Müller.
Branky a nahrávky: Mašek (Vácha), Vácha, Hospodka (Kadlec), Hospodka (Kadlec), Hospodka (Kadlec), Dvořák (Svoboda) – Krejza (Prachař, Pilař), Šejba (Lichtag, Novák), Pilař (Prachař, Krejza). Rozhodčí: Petr Rulíček – Roman Budinský, Miroslav Kis. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 476. Třetiny: 1:2, 1:2, 1:2. H. Brod: Pešek – Vácha, Kopecký, Kadlec, Veselý, Ludvík – Hospodka, Nermuť, Mašek – Dvořák, Svoboda, Eis.

Č. TŘEBOVÁ – SVĚTLÁ N. S. 6:2

V komorní atmosféře se ze začátku hrál hokej ze strany na stranu, ale s tím, že domácí Kohouti byli ve svých šancích nebezpečnější. Skláři se dokázali na pevno udržet v útočném pásmu během své přesilové hry. Bohužel se jim nepodařilo vymyslet nic kloudného. Na gól se tak muselo čekat až do 15. minuty, kdy se při hře čtyř proti čtyřem prosadili domácí.

Ne dlouho po návratu z kabin využili domácí nabídnutou přesilovou hru. Hra se poté přiostřila a začaly se množit tresty hlavně na straně domácích. Jednu z nabídnutých přesilovek hosté využili. Po přihrávce od Žáka se puk dostal k Jakubu Doležalovi a ten poslal puk do sítě. Skláři pokračovali dále už jen v obyčejné přesilové hře. Ale po pouhé minutě od vstřeleného gólu propadli v obraně a Marek Hemský se v oslabení hnal do úniku.

Čtyři minuty před koncem druhé třetiny se hned z vyhraného buly trefil Fúzik. Po dvou třetinách tak bylo skóre 4:1 pro domácí. Ti povolili a Skláři se dostávali více do šancí, ale bez gólového efektu. Česká Třebová naopak přidala ještě dvě branky a bylo rozhodnuto.
„Podali jsme špatný výkon. Hráli jsme pouze jako jednotlivci, nikoliv jako tým. Před dalšími zápasy si to musíme v kabině důrazně vyříkat," řekl po utkání trenér Světlé Jiří Přibyl.
Branky a nahrávky: 15. Jindřich (Pelán), 21. Pelán (Jindřich, Kavalír), 32. Hemský (Vlček), 36. Fúzik (Stehno), 42. Fúzik (Pejcha), 58. Kavalír (Pelán, Vondráček) Vyloučení: 8:2, navíc Schejbal 10 min. za zásah od oblasti hlavy a krku, Šíma (SVE) 10 min. za nesp. chování. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 549. Třetiny: 1:0, 3:1, 2:1. Světlá n. S.: Koubský (Zvolánek) – Svoboda, Březka, Kůrka, Včela O., Šíma, Kořínek – Žák, Křišťan R., Dušátko, Dolinský, Doležal Jar., Doležal Jak., Špatenka, Kubát

POLIČKA – H. BROD 2:3

Juniorka se představila v rámci dalšího kola na ledě Poličky, kam odcestovala podpořena domácím skalpem aktuálního lídra z České Třebové. Domácí však prožili lepší začátek zápasu, když se už ve 2. minutě ujali vedení a ve 25. minutě svůj náskok ještě zvýšili.
Mladí Bruslaři však brzy snížili zásluhou Ondřeje Hlídka, na začátku druhé půlky třetí periody vyrovnal Jakub Abbrent a velkolepý obrat dokonal v čase Martin Kříž, jenž vystřelil partě z Kotliny všechny tři body. Svěřencům trenérského tandemu Aleš Kraučuk – Petr Adam skvěle vyšly přesilovky, vždyť v nich vstřelili všechny své góly.
Branky a nahrávky: 2. Vápeník (Hejtmánek), 25. Boháček (Švejda, Vápeník) – 28. Hlídek (Kříž), 51. Abbrent (Cejpek, Mendl), 54. Kříž (Pecen). Rozhodčí: Jiří Kareš – Jan Padevět, Michal Schaffer. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 260. Třetiny: 1:0, 1:1, 0:2. H. Brod: Kekula (Adam) – Mendl, Kříž, Bušek, Suchý, Motl, Bancíř, Pecen – Hynek, L. Vala, Jelínek, M. Přibyl, Cejpek, Abbrent, Polák, Hlídek.

LEDEČ N. S. – LITOMYŠL 2:11

Ledečtí muži nezažívají zrovna příjemný podzim. Zranění se jim množí jak houby po dešti, takže do zápasu šlo, vše co mělo nohy a ruce. A to bylo na výkonu znát. Navíc se zrovna ve skvělé formě nepředvádějí brankáři. Domácí už po první třetině prohrávali o pět branek. A už tehdy to vypadalo na pořádný výprask, a k tomu se také nakonec schýlilo.

Druhá třetina sice skončila vyrovnanějším skóre. Ledeč se dokonce dvakrát zapsala na listinu střelců, ale Litomyšl se ještě třikrát trefila a do posledního dějství se šlo za stavu 2:8. Třetí třetina byla už jenom utkání dohrát s alespoň trochu rozumným skóre. Litomyšl přidala ještě dvě branky a jejich brankový příděl se zastavil na čísle jedenáct.
Branky Ledče: Hrabaň, Zmrhal. Rozhodčí: Doležal. Vyloučení: 6:0. Třetiny: 0:5, 2:3, 0:3. Ledeč: Hanák (Vaněk) – Beneš, Buchta, Hrabaň, Šimůnek, Šťastný, Zmrhal, Maríán Havel, Hlavnička, Krajíček, Procházka, Štěrba, Svoboda, Zadražil.