Dlouhá cesta Písku do Moravských Budějovic vyšla jihočechům vniveč a Kolín ukázal svou sílu v Kotlině.

ŽĎÁR N. SÁZ. – PELHŘIMOV 2:5

Pelhřimov vstoupil do utkání skvěle, jelikož už po čtyřiačtyřiceti sekundách hry vedl. Ještě před první sirénou se trefil Kasalý a Martin Hadrava. Do druhé třetiny tak vstupovali pelhřimovští hokejisté s tříbrankovým náskokem, který šťastnou trefou ještě navýšil Plachý.

Třetí třetina se již dohrávala z povinnosti, protože do ní vstupoval Žďár s pětibrankovou ztrátou. Ani dva góly v síti Pelhřimova zápas nezdramatizovaly. „Opět špatný začátek, přitom jsme si řekli, jak bychom měli hrát, a všechno je naopak, čtyřicátá vteřina a dostaneme gól. My jsme tam pak měli tři, čtyři dobré šance, které jsme měli proměnit, ale bohužel… My dostáváme hrozně laciné góly a dostáváme jich moc a ten mančaft to strašně potápí. Naopak my se na každý gól strašně nadřeme a ta koncovka je bídná. Celá ta hra je strašně nedůrazná, soupeře to nebolí, hrajeme to moc v rukavičkách, jako že si jdeme jen tak zahrát. Musíme to zjednodušit a přitvrdit v obranné činnosti, protože to bychom neuspěli s nikým," řekl trenér Plamenů Michal Konečný.
Branky a nahrávky: 48. Krupka (Kovářů), 53. Pazourek (Gregar) – 1. Hadrava Marek (Hadrava Martin), 16. Kasalý (Bezděk, Plachý), 17. Hadrava Martin (Kopic, Doležal), 26. Plachý (Bezděk), 34. Hájek (Votápek). Rozhodčí: Veinfurter – Klouda, Rampír. Vyloučení: 5:5 Využití: 0:1 Diváci: 503. Třetiny: 0:3, 0:2, 2:0. Žďár n. Sáz.: Blažíček (34. Sláma) – Pleva, Staněk, Beneš, Kolda, Půža, Březka, Vítek – Kunstmüller, Kaňka, Červenka, Krupka, Kovářů, Gregar, Nováček, Bureš, Pazourek, Plachý. Pelhřimov: Černý – Adam, Port, Hájek, Kasalý D., Wassebauer, Benýšek – Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Votápek, Plachý, Bezděk, Doležal, Vysloužil, Kopic, Siříště, Dupljaku.

HAVL. BROD – KOLÍN 2:3

Před vedoucí brankou Kolína měl obrovskou možnost Dominik Zumr, ale svoje trestné střílení neproměnil. Vzápětí mohlo být vyrovnáno, jelikož obraně hostů ujel Tomáš Chlubna, jenomže svůj únik gólově nezakončil. Na rozdíl od Václava Jankovského, který zblízka prostřelil Nováka a zdvojnásobil vedení Kolína. Kontaktní branka přišla po začátku druhé třetiny, když se z první trefil Miroslav Třetina. Bruslaři rázem ožili a měli několik šancí ke srovnání, vyrovnání svojí tečí zařídil opět Třetina. Havlíčkobrodští hokejisté spálili další gólové šance a naopak v polovině zápasu využil odraženého kotouče Martin Krajňák a vstřelil rozhodující branku. „Prohrávali jsme 0:2, ale vrátili jsme se do zápasu.

Za stavu 2:2 byla psychická výhoda na naší straně, ale s přesilovkou jsme naložili špatně, udělali jsme faul a soupeř v přesilovce rozhodl.

My jsme v nich nedali žádný gól, kdybychom některou z nich využili, tak bychom asi vyhráli. O věcech, které nás trápí, si řekneme začátkem příštího týdne a budeme na nich pracovat. Doma jsme zatím ztratili čtyři body, nic si nemusíme nalhávat, to je špatný začátek," přiznává trenér Bruslařů Aleš Totter.
Branky a nahrávky: 21. Třetina (Přidal), 26. Třetina (Semrád) – 8. Krajňák (Pipek, Panna), 15. Jankovský (Morkes, Zumr), 30. Krajňák (Pipek, Horyna). Rozhodčí: Veselý – Tasch, Pechánek. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. Diváci: 652. Třetiny: 0:2, 2:1, 0:0. Havl. Brod: Novák – T. Semrád, Kulhánek, Duben, Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina, Endál – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík.

M. BUDĚJOVICE – PÍSEK 4:2

Po velké neproměněné šanci Mikeše se do vedení dostal zásluhou Filipa Vlčka hostující Písek. Poté se hrálo dlouho bez větších šancí, ale útlum přerušil osmnáct sekund před koncem první třetiny Petr Krutiš a srovnal. Vedení si písečtí hokejisté vrátili na svou stranu krátce po přestávce. Srovnat se podařilo o několik momentů později Kondratěvovi. Na začátku třetí třetiny vyvstřelil Žihadlům vítěznou branku Nováček. V závěru už jen kosmeticky upravil skóre brankou do prázdné klece Petr Krutiš. „Začali jsme špatně, Písek hrál lépe v té první třetině a museli jsme něco změnit. Pak jsme začali více bruslit a napadat, což nás dostalo více do hry. Ve třetí třetině jsme měli více sil, máme v týmu mladé kluky. Písek je dobrý mančaft, takže cenné vítězství, musíme ale zapracovat na prvních třetinách," okomentoval utkání trenér Žihadel Augustin Žák.
Branky a nahrávky: 20. Krutiš (Horký), 29. Kondratěv (Krutiš), 46. Nováček (Mikeš, Havel), 59. Krutiš – 10. Vlček (Sýbek, Suchán), 24. Šuhaj (Urbanec, Koupal). Rozhodčí: Král – Musil, Komínek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 300. Třetiny: 1:1, 1:1, 2:0. M. Budějovice: Dudáček – Šťáva, Švanda, Sobotka, Kliment, Kovář, Pelikán – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký, Kondratev.

Ostatní výsledek skupiny Střed: Nymburk – Jindřichův Hradec 8:2. Zápas Tábor – David Servis kvůli marodce hostů odložen.

TABULKA
1. Nymburk 3 3 0 0 0 20:9 9
2. Kolín 3 2 0 0 1 11:6 6
3. M. BUDĚJOVICE 3 2 0 0 1 11:8 6
4. PELHŘIMOV 3 1 0 1 1 11:11 4
5. Písek 3 1 0 0 2 12:12 3
6. David Servis 2 1 0 0 1 6:6 3
7. ŽĎÁR N. SÁZ. 3 1 0 0 2 9:15 3
8. HAVL. BROD 2 0 1 0 1 4:4 2
9. J. Hradec 1 0 0 0 1 2:8 0
10. Tábor 1 0 0 0 1 0:7 0

Ondřej Krásný