Důvodem výjimky jsou plánované opravy hal v Jihlavě i ve Finsku, proto došlo k dohodě o změně pořadatelství.

Za českou stranu se přípravného kempu hráčů ročníku 2006 zúčastní hokejisté ze čtyř klubů HC Dukla Jihlava, BK Havlíčkův Brod, SK Horácká Slavia Třebíč a SKLH Žďár nad Sázavou.

Ve finské výpravě, která na Vysočinu dorazila v pondělí odpoledne, jsou hráči z celků Koo-Vee Tampere, Tappara Tampere a Uplakers Ylojärvi. Kromě koučů z obou partnerských zemí se v Jihlavě představí i trenéři z Běloruska a rozhodčí z Finska a Maďarska.

Přijede Antonín Panenka i Karol Dobiáš (na snímku).
Klokani opět nazují kopačky na Vysočině. V sobotu v Pohledu

Škola je přísně výběrová, nejvíce hráčů letos dodaly Jihlava a Havlíčkův Brod. Po jedenácti. „Rozhodující je kvalita hráčů. Jestliže má jeden tým příslušný ročník silnější, pak má logicky v nominaci více hráčů. Třeba vloni bylo nejvíce českých hokejistů v kempu z Třebíče. Nějaká rivalita mezi kluby nás vůbec nezajímá,“ vysvětlil manažer akce a jednatel jihlavské Dukly Bedřich Ščerban.

Program kempu bude tradiční. Dopoledne probíhají po skupinách tréninky na ledě a na suchu, odpoledne se hrají zápasy. Celkem to bude šest utkání. Po zápasech budou ceny nejlepším hráčům předávat například brankáři David Rittich a Josef Kořenář či bývalý reprezentant Viktor Ujčík.