EXTRALIGA ML. DOROSTU

SLAVIA – H. BROD 7:0

Havlíčkobrodští chtěli navázat na výhru nad Libercem i proti dalšímu těžkému soupeři. Na Slavii dostali na začátku zápasu dvě přesilovky, ale na Dominika Šorfa vyzrát nedokázali.

Pak ale vystřelil Jan Kern, jeho ránu David Marek zneškodnil, ale pohotový David Šteiner prostrčil kotouč mezi jeho betony do sítě. Také druhá trefa pražského velkoklubu šla mezi nohy gólmana Rebelů. David Šteiner  tečoval pas Tomáše Dudy až na Jana Kerna, jenž svou kličku na backhand prohodil právě mezi Markovy betony.

Na začátku druhého dějství dostala Slavia možnost dvojnásobné přesilovky, již však nevyužila. I přesto ale měla ze hry a tlačila se víc do zakončení, leč skvělý David Marek odolával. To ale jen do té doby, než Brožovu nabídku uklidil do odkryté svatyně Stanislav Hnát. Šance Rebelů na bodový zisk pak definitivně uťala akce dvou proti jednomu, kdy si David Šteiner několikrát přehodil puk s Matoušem Patočkou, který pak měl jednoduchý úkol, protože stačilo trefit odkrytou bránu. Čestný zásah si mohl připsat čerstvý olympijský mistr Vojtěch Veverka, ale ten trefil jen slavistického gólmana Šorfa.  Třetí třetina se už jenom z povinnosti dohrávala, přesto se v ní Slavisti ještě třikrát prosadili.

Branky a nahrávky: 12. Šteiner (Kern), 17. Kern (Šteiner, Duda), 28. Hnát (Brož), 32. Patočka (Šteiner, Kern), 46. Kern (Patočka), 48. Hradil (Šmíd), 51. Fiala (Netolický, Hradil). Rozhodčí: Miroslav Jebavý – David Klouček, Kryštof Ovsík. Vyloučení: 7:6, navíc Patočka, Šteiner (oba SLA) 10m min. OT [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 23. Třetiny: 2:0, 2:0, 3:0. H. Brod: D. Marek – Hrabaň, Němec, Benák, Kopic, Lachman, Krtek – Hendrych, Donda, Holenda, Petržílek, Vlach, Chymo, Beran, Jílek, Pilný, Veverka, Březina, Michálek, Michalička.

(rwa)