Po osmi porážkách zvítězili na domácím ledě 4:2 nad Hradcem Králové.

EXTRALIGA ML. DOROSTU
H. BROD – HR. KRÁLOVÉ 4:2
Základní část extraligy mladšího dorostu pokračovala svým předposledním kolem. Havlíčkobrodští mladící sezonu již dohrávají, udržení mají v kapse a do další fáze soutěže se nepodívají. Doma proti Hradci Králové si tak po osmi porážkách alespoň spravili chuť výhrou 4:2.

Soupeře z východu Čech přehráli i počtvrté v sezoně, ani tentokrát ale nedali Královéhradečtí svojí kůži lacino. V první části, která mnoho vzrušní nenabídla, přečkali sérii oslabení. Rebelům dokonce ke gólu nestačila ani téměř dvě minuty dlouhá přesilová hra 5 na 3. Skóre se poprvé měnilo na začátku druhé třetiny.

Během rychlého přechodu do útoku se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho, Jonáš s Tomášem Zahradníkem si dokázalt dvakrát vyměnit puk, přičemž druhý jmenovaný zakončoval do protipohybu brankáře Vaněčka přesně do horního rohu.

Hned v následující minutě ale bylo vyrovnáno. Zohorna se protáhl kolem mantinelu a jel sám na branku, stačil ještě přenechat puk Lukáši Bláhovi, který z první procedil Petra mezi betony.

Za další tři minuty už Kotlina viděla vedoucí branku domácího mužstva. Vala vypálil z těžkého úhlu, s jeho střelou si sice Petr poradil, puk ale jenom vyrazil na volného Daniela Koloucha, jehož pokus taktéž propadl mezi betony. Změnu následně mohly přinést samostatné úniky Jaroše a na druhé straně Nguyena, ani jeden však na dobře chytající gólmany nevyzrál. Do přestávky ale přece jenom ještě branka padla. Postaral se o to Martin Polák v právě končící přesilové hře.

Střela spoluhráče Málka vypadla brankáři z výstroje a Polákovi už stačilo jenom kotouč přesně doklepnout do odkryté sítě. Definitivní podobu dala utkání končící 47. minuta.

Nejprve střídajícího Choura pokořil Patrik Málek po krásné individuální akci, když si vybruslil z rohu kluziště a nekompromisně zakončil k tyči, o pouhých 15 vteřin později kapituloval i na druhé straně Brož.

V oblasti levého kruhu napřáhl k razantní ráně David Jaroš a přesně vymetl růžek branky.

Branky a nahrávky: 24. Bláha (Zohorna), 27. Kolouch (Vala), 37. Polák (Málek), 47. Málek (Kraučuk) – 23. Zahradník (Joraš), 48. Jaroš (Miškář). Rozhodčí: Zdeněk Paulík – Petr Kotlík, Ondřej Polák. Vyloučení: 4:6. Bez využití V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 30:25. Třetiny: 0:0, 3:1, 1:1. H. Brod: Vaněček (35. Brož) – Polák, Vala, Nguyen, Osmík, Lacina, Málek, Klofáč, Cejpek, Mendl, Bláha, Krajcigr, Bušek, Kraučuk, Semrád, Suchý, Kolouch, Abbrent, Nováček, Zohorna.

(pbu)