Osmé třídy pod vedením Petra Beránka vyhrály turnaj v Táboře. Ovšem vítězství se vůbec nerodilo lehce, protože jak přiznává Petr Beránek měli problém se na turnaj vůbec dostavit.

„Měli jsme k dispozici jen devět kluků a to by v této kategorii opravdu nešlo odehrát. Na poslední chvíli se nám podařilo ještě dva sehnat, a tak jsme odjeli,“ říká Beránek.

I tak měli mladí Rebelové ročníku narození 1998 oproti ostatním týmům o čtyři hráče v poli méně a k dispozici pouze jednoho brankáře. Kromě Havlíčkova Brodu se turnaje ještě zúčastnily celky Tábora, Rutinová „99“, Třebíče, Znojma a techniky Brno. „První utkání jsme sice prohráli s domácími, ale další zápasy už byly v naší režii a dokráčeli jsme až na první místo. Klukům bych chtěl poděkovat za jejich nasazení. Dali do zápasů srdce Rebela a díky tomu vyhráli,“ dodal spokojený brodský trenér.

Kluci se tak se žákovskou kategorií rozloučili tím nejlepším možným způsobem. Jejich o rok mladší kolegové si podobným způsobem počínali na mezinárodním turnaji v Bratislavě. Tam svěřenci trenéra Tomáše Marišky získali bronzové medaile a navíc získali i individuální ocenění. Soupeři sedmáků byly Warrior Brno, Slovan Bratislava, ukrajinská Ldyinka Kyjev, maďarský Vasal a Rusko poslalo do bojů tým z Moskvy. V základní části vyhráli Rebelové tři utkání z pěti. V boj o medaile se už brodským hráčům tolik nedařilo, přesto bronzové medaile jsou skvělým úspěchem, když před sebou nechali první Moskvu a druhý Kyjev. „Musím kluky pochválit, odvedli výborný výkon,“ uznal trenér Mariška.

Výsledky

Osmé třídy – Tábor
H. Brod – Tábor 1:2, Třebíč 6:2, Technika Brno 13:0, Znojmo 7:2, Ružinov „99 2:1.
Sestava H.Brod: Marek – Kopic, Benák, Hrabáň, Motl – Michálek, Michalička, Chymo, Semrád, Vlach, Mašek, Vrátný. Trenér: Petr Beránek.

Sedmé třídy – Bratislava
Základní část:
H. Brod – HCM Warrior Brno 5:2, Ldyinka 99 Kyjev 2:5, Slovan Bratislava 3:2, Vasas SC 12:1, Moskva 0:9.

Nadstavbová část o 1. až 3. místo:
H.  Brod – Ldyinka 99 Kyjev 0:3, Moskva 0:5.

Nejužitečnější hráč HC Rebel: brankář Miroslav Folvarský
Nejlepší obránce turnaje: Matěj Vála
Sestava H. Brod: Folvarský, Arbelovský – Vála, Nepokoj, Trupl, Rubner, Staněk – Holenda, Donda, Klement – Nový, Přibyl, Fixa – Březina, Petržílek, Slabý – Švec, Bohm. Trenér: Tomáš Mariška.