Když navíc připočteme, že jejich největší konkurent v boji o udržení doma zvítězil nad Šumperkem a Rebelům odskočil na rozdíl dvou bodů, prohraný zápas v Prostějově zamrzí dvojnásob. „Je to pro nás rozhodně ztráta," neskrývá zklamání havlíčkobrodský kouč Vladimír Jeřábek.

Rebelové sice nezachytili nástup domácích a pouze díky skvělému Novákovi zůstával stav dlouho nerozhodný. Po první přestávce se osmělili i hosté. A hned se prosadili. Nejprve Pavel Sedláček, na kterého v polovině utkání navázal Aleš Padělek. Rebelové vedli o dvě branky a zdálo se být rozhodnuto. Most v tu chvíli ztratil zájem o zápas, ale Havlíčkův Brod nepřidal třetí gól. To se ukázalo jako klíčové.
V závěrečné třetině to byl ten Most, který v první třetině dominoval, a zatažení Rebelové začali mít velké problémy. „Za stavu 0:2 už asi málokdo čekal, že bychom to ještě dokázali otočit, ale mužstvo v sobě sílu našlo, srovnali jsme, šli jsme i do vedení, které jsme ale bohužel neudrželi,"radoval se domácí kouč Václav Baďouček z vydařené třetí třetiny, kdy se postupně trefili Válek, Zavřel a Mical.

„Okolo tohoto zápasu bylo spousta spekulací, těší mě, že se nepotvrdily," reagoval Baďouček na předzápasové narážky, že Most nechá Havlíčkův Brod vyhrát.

Bylo tomu málem naopak. Rebelové svými chybami darovali domácím tři branky. Rousek sice stačil dvě minuty před koncem vyrovnat, to však bylo ze strany Rebelů všechno. V prodloužení tečoval Budínského střelu Kokeš a Most se tak rozloučil s domácím publikem vítězstvím. „Měli jsme to dobře rozehrané, ale naší laxností a chybami jsme si nechali vyrovnat. Potom jsme dostali další gól po naší hrubé chybě. Sice jsme ještě stačili vyrovnat, ale v prodloužení jsme znovu inkasovali v úplném závěru po šťastné teči, kdy jsme nepadli do rány od modré čáry," litoval Jeřábek zaváhání.

Naopak jeho protějšek Baďouček mohl být po zápase spokojen: „Jsem rád za dva body a především, že jsme dokázali vyhrát v posledním domácím zápase, byť to bylo až v prodloužení."

11. Šumperk                      56    20 5 5  26     167:201    75
12. Most                             56    12 6 10 28    123:211    58
13. Prostějov                     55    11 5 3 36      125:212    46
14. HAVLÍČKŮV BROD       55      9 6 5 35      123:193    44

Lukáš Zelený