V posledním utkání v Kotlině deklasovali Pelhřimov 10:0, první nulu si v dresu BK připsal gólman Michael Panec a dvě branky vsítila další posila Filip Navrátil. „Vysoká výhra určitě potěší, i když soupeř nebyl v takové sestavě jako doma. A vychytaná nula, je to zásluhou hlavně hráčů, protože na mě pomalu nic nešlo, snad deset střel," řekl skromně brankář Michael Panec, který do Kotliny přišel z Písku.

Ten musel jednu vážnější šanci řešit v první třetině. „Měli na ledě zrovna mladé kluky a mě stačilo se postavit a oni mě naštěstí trefili," usmál se. Premiéru mezi tyčemi si odbyl při prohraném zápase v Táboře. „Určitě lehká nervozita byla, bylo to v klubu, kde jsem tři roky působil. Byl to přípravný zápas, nepovedlo se nám to, tak doufám, že jim to v sezoně vrátíme. Podle mě Tábor a Kolín budou našimi největšími soupeři a jednoduché to s nimi nebude," má jasno Panec.

A s jakými cíli do Havlíčkova Brodu přišel? „Chceme se dostat do baráže a baráž vyhrát. Samozřejmě každý gólman chce chytat, ale určitě tady s Čendou Novákem nebudeme zápasit, myslím ve špatné duchu. Chytat zkrátka může jen jeden. Vycházíme s Čendou výborně, dokonce spolu bydlíme i na bytě," přiznala nová brodská brankářská akvizice. Rovněž si pochvaluje i trenéra brankářů Stanislava Nerudu. „Určitě se nesnažím Čendovi (Čeněk Novák – pozn. autora) radit, od toho tady máme trenéra brankářů Stanislava Nerudu. Navíc Čenda, i když je mladší, je kvalitní gólman, kolikrát si myslím, že bych se mohl učit já od něj," dodal.

Dvě trefy proti Pelhřimovu zaznamenal už zmiňovaný Filip Navrátil: „První byl po odrazu, který jsem dorazil a druhý mi Chlubnič (Tomáš Chlubna – pozn. autora) připravil do prázdné branky, takže nic složitého. Řekli jsme si, že na ně vlítneme a dáme nějaké góly. To se nám povedlo. Jinak nám to soupeř po první třetině hodně ulehčil."

Richard Wagner