V Pěšinkách Světlá přivítala rivala z Chrudimi a i přes zlepšený výkon doma podlehla 4:3.

SVĚTLÁ N. S. – CHRUDIM 3:4

Na začátku zápasu se hrál hokej nahoru a dolů se šancemi na obou stranách. Domácí dostal do vedení Petr Včela. Tomu protečoval puk do útočné třetiny Honza Kubát, díky tomu se kanonýr s číslem 15 dostal do samostatného úniku a tváří v tvář brankáři zakončil do levé šibenice – 1:0.

Vyrovnání přišlo téměř vzápětí. Na útočné modré čáře propadl Varga a hosté se tak dostali do přečíslení, které dojížděl domácí Špatenka a hostující Karásek. Ten dostal přihrávku téměř do mezikruží od Kišše a střelou na vzdálenější tyč vyrovnal – 1:1.

Ve druhé třetině Světlá zaspala vstup a po třech minutách hry dostala překvapivý gól.

Téměř z nulového úhlu se podařilo Polákovi prostřelit brankáře Koubského – 1:2. Ve třicáté čtvrté minutě se díky přihrávce z obranného pásma dostal do brejku Martin Vágner, ale vracející se Špatenka mu za pomoci faulu znemožnil zakončit, a proto bylo nařízeno trestné střílení, které se mu naštěstí proměnit nepodařilo, protože trefil jen domácího brankáře. To hosty za chvíli nemuselo mrzet.

Za minutu a půl totiž skóroval Kopečný, jehož střela se odrazila od tyče do brány – 1:3.

Vstup do poslední dvacetiminutovky se povedl. Nejprve se podél levého hrazení dostal sám před brankáře Jaroslav Doležal, ale svoji šanci neproměnil. Malou chvilku po něm však snížil Honza Kubát. Ten na útočné modré zachytil vyhození Chrudimi, najel si k brance a vystřelil. Puk se potom zastavil až v brance – 2:3.

O tři minuty později už se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. O to se postarala dvojice Včela s Vargou, který se na závěrečnou třetinu přesunul do útoku. První jmenovaný zavezl puk za branku, odkud ho poté poslal před brankoviště na Vojtu Vargu, jehož střela zblízka propadla brankáři Chalupovi za záda.

Ke konci už se zdálo, že zápas spěje do prodloužení, ale v 57. minutě dostala Chrudim výhodu přesilové hry a tu o sedmačtyřicet vteřin později využila.

Do puku se od modré čáry opřel kapitán hostí Kišš a rozhodl o výhře svého týmu. Domácím nepomohla ani minutová power-play.

Filip Beneš