A půjde v něm o víc než jen o prestiž. Oba týmy potřebují body k přiblížení jistoty účasti v play-off.

Odměna za vítězství by se hodila především hokejistům Horácké Slavie. Ti se sice momentálně nacházejí na sedmé příčce se třináctibodovým náskokem na osmé Ústí nad Labem, deváté Benátky nad Jizerou a desátý Šumperk, tento náskok jim ale ještě žádnou jistotu nedává. Navíc za momentální konstalace by svěřence Kamila Pokorného čekal ve vyřazovacích bojích souboj s Olomoucí, na kterou se jim letos vůbec nedaří. Proto spíše pokukují po vyšších patrech tabulky. Šestý Havířov je totiž před Třebíčí pouze o bod.

Horácká Slavia se dnes bude muset vypořádat s tím, že se jí na vlastním ledě vůbec nedaří. Zatímco venku vyhrála pětkrát v řadě, na domácím ledě to je jedna velká bída. Nebodovala totiž už čtyřikrát za sebou, naposledy dokonce utrpěla od Olomouce debakl 0:7 a po Mostu je na svém stadionu vůbec nejhorší.

Kuráž Třebíči může naopak dodat poslední vítězství v Českých Budějovicích 3:0, kde předvedla velmi povedený výkon. „Kluci zápas odmakali a splnili všechno, co jsme od nich chtěli. Drželi se systému, hráli s nasazením a obětavě. Zvítězili jsme zaslouženě," pochvaloval si i kouč Pokorný.

Pozitivum je také návrat kapitána Davida Dolníčka do sestavy i začlenění nových posil. Brankář Filip Novotný, který na jihu Čech vychytal nulu, a obránce Ryley Miller si odbudou domácí premiéry.

To Havlíčkův Brod je na tom v tabulce o poznání lépe. S náskokem pětadvaceti bodů na osmou příčku se už pomalu může připravovat na vrchol sezony. Navíc má i poměrně slušnou formu. Od začátku roku vyhrál čtyři ze šesti zápasů, přestože ten s Ústím byl kvůli neoprávněnému startu matadora Jiřího Kadlece nakonec zkontumován ve prospěch Severočechů.

Jen poslední utkání mu úplně nevyšlo, když si z Havířova po prohře 4:5 po prodloužení odvezl pouze bod. „I ten je ale pro nás dobrý," nechal se slyšet šéf týmu z Kotliny Jiří Mička.

Vzájemná bilance obou rivalů letos vyznívá mírně ve prospěch hostí. Třebíč sice vyhrála první měření sil v Havlíčkově Brodě 4:2. Tento výsledek jí ale Rebelové oplatili výsledkem 2:1 v dalším zápase a doma naposledy zvítězili 3:2 po prodloužení. Kdo dnes vybojuje důležité body?

Hokejové menu: I. liga, 42. kolo

Dnes od 17.30: TŘEBÍČ – HAVLÍČKŮV BROD, JIHLAVA – Most, Kadaň – Olomouc. Od 18.00: Havířov – Benátky nad Jizerou, Beroun – Ústí nad Labem, Litoměřice – Mladá Boleslav, Šumperk – České Budějovice.