Bohužel, pro domácí se špatným konečným výsledkem, když s Chrudimí padli na nájezdy.

3. SEMIFINÁLOVÝ ZÁPAS
KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA
SVĚTLÁ – CHRUDIM 4:5sn
Domácí hokejisté věděli, o co hrají, a na motivaci jim jistě přidalo i to, že jim v Chrudimi při druhém zápase nebyla uznána regulerní branka v prodloužení. Bohužel, do zápasu nemohl nastoupit obránce Ondřej Včela, který má poraněné rameno a útočník Jaroslav Žák, kterému nikdo nevyhověl při výměně služby v práci.

Do vedení se dostali hosté, když střela zpoza hráče skončila za Koubského zády. Světelští hráči zařadili vyšší rychlostní stupeň a odměnou jim bylo vyrovnání z hokejky Petra Včely, který zužitkoval přečíslení tři na dva. Ale do první přestávky šli veseleji přece jen chrudimští hráči, kteří se ujali opět vedení. Někteří mají dokonce zkušenosti z I. hokejové ligy.  Domácím se nepovedl zachytit začátek druhé třetiny, kdy inkasovali potřetí. „Hráče jsem na to upozorňoval, že ve druhých třetinách dostáváme nejvíce branek. Proto jsme chtěli hrát v klidu z obrany, ale přesto jsme inkasovali,“ zlobil se světelský trenér Jaroslav Benc. Potom se podařilo snížit Bancířovi na 2:3. Jenže Chrudim byla efektivní při přesilovkách a do druhé sirény využila i tu druhou. Hosté se tak dostali opět do dvoubrankového vedení.

Při power-play řádil Krajíček

V závěrečné třetině se hrál vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách, ale gólmani byli vždy na místě. V čase 17.36 musel jít domácí kouč do rizika a odvolat gólmana Koubského. Tento tah trenéru Bencovi vyšel na jedničku a slovo na závěr si vzal Krajíček. Ten nejprve snížil na rozdíl branky a o necelou minutu na to se mu podařilo opět při power-play vyrovnat na 4:4 a vynutil si prodloužení.

To začalo ve vlažném tempu, bylo vidět, že nikdo nechce udělat chybu. Přesto si oba týmy připravily po brankové příležitosti na obou stranách, ale bez efektu. Rozhodnout o finalistovi tak museli nájezdy. Po první sérii skončil stav 2:2, když úspěšnými střelci byli Doležal a Špatenka. Potom se Chrudim ujala vedení a psychickou zátěž při penaltě nezvládl Krajíček. „Pro mě je to velké zklamání. Měli jsme tu sérii rozhodnout už v Chrudimi, ale nebylo nám tam souzeno. Citelně nám chyběl Ondřej Včela s Jardou Žákem. To jsou zkušení borci a Žák dal v každém zápase branku a ty nám v posledních dvou zápasech prostě chyběly,“ dodal smutně Benc.

Nyní čeká na hokejisty Světlé boj o třetí místo, o které si zahrají na dva vítězné zápasy s Litomyšlí a série začíná už tuto neděli na ledě Litomyšle.
Branky Světlé: Krajíček 2, Bancíř, P. Včela. Rozhodčí: Chlář. Vyloučení: 5:4. Využití. 0:2. Diváci: 600. Třetiny: 1:2, 1:2, 2:0 – 0:1. Světlá: Koubský – Beránek, Kubát, Svoboda, Bancíř – P. Včela, Krajíček, Venc – Špatenka, Doležal, Kopecký – Ruml, Křišťan, Šudoma – Benda, Didiáš.