Dlouho se také nevědělo, jakou soutěž budou Rebelové hrát. Nakonec vedení došlo k rozhodnutí, že tým přihlásí do II. ligy. Nyní začínají odhalovat kádr, s nímž vstoupí do nového ročníku. Po Miroslavu Dubnovi je druhým zvučným jménem, jež míří do Kotliny, Miroslav Třetina.

Do příští sezony chtějí vstoupit s kádrem, jenž bude postaven na hráčích, kteří mají vztah k Havlíčkovu Brodu. „Doplňovat kádr hráči odjinud ale chceme citlivě. Nabízejí se Pardubice a Jihlava, odkud bychom mohli využívat juniory na střídavý start. Určitou spolupráci nám nabízí i Třebíč. Hlavním cílem ale je hrát s brodskými hráči, a to i za cenu toho, že nebudeme hrát o první místo," nastínil plány nového vedení David Kozlík.

Prvním příchozím se tak stal Miroslav Duben, který z Kotliny odešel před 18 lety a na své cestě vybojoval s Karlovými Vary extraligový titul. Nyní to má být právě on, kdo havlíčkobrodský tým nasměruje správným směrem. V Brodě bude působit jako hrající trenér.

Na lavičce by měl být společně s Alešem Totterem, jehož vedení Rebelů oslovilo. „Na devadesát procent jsme předběžně domluvení s Alešem Totterem na pozici hlavního trenéra. Vzal si ještě čas na rozmyšlenou, protože teď odlétá na dvoutýdenní dovolenou. Intenzivně spolu jednáme a je to téměř na spadnutí," neskrývá Kozlík radost z příchodu trenéra, jenž v loňské sezoně působil na lavičce chomutovských Pirátů.

Totter by v Havlíčkově Brodě měl působit zároveň na pozici sportovního manažera, stejně jako loni Miroslav Barus. „Bude nejspíš zároveň i sportovním manažerem, čímž se ušetří hodně peněz. Navíc je to právě trenér, kdo má o kádru týmu nejlepší představu. Složení A-týmu tak bude hlavně na něm, já bych mu měl jen pomáhat a mít poradní hlas," prozrazuje Kozlík.

Hráčský kádr začíná pomalu dostávat obrysy. Z loňského týmu zůstali mladíci Petr Kuchta, David Vala, Tomáš Chlubna a David Kozlík. K nim nyní přibyl zkušený útočník Miroslav Třetina, který v uplynulé sezoně působil v Pelhřimově, kde se však nedohodl na pokračování. Další nové akvizice zůstávají prozatím v jednání.

„Chceme oslovit i Plachého a Mečiara, kteří údajně mají zájem to tady zkusit," poukazuje Kozlík na další dva hráče, kteří mají blízký vztah k Havlíčkovu Brodu, ale v současnosti působí v Pelhřimově.

Velký krok kupředu zaznamenali v Havlíčkově Brodě i v otázce, kdo se postaví do branky. „Jsme domluvení s Opršalem, oslovíme Zvolánka, který chytal ve Světlé nad Sázavou, a Jelínka, jenž z havlíčkobrodské mládeže kdysi přestoupil do Liberce," hlásí šéf havlíčkobrodského hokeje jména kandidátů na post jedničky a přidává ještě jedno jméno, o které stojí: „O Petra Spáčila jsme měli zájem, chtěli jsme mu vyjednat přestup. Co vím, tak mu bylo nabídnuto místo v českobudějovické juniorce. Vzhledem k tomu, že odtud pochází, tak tam zřejmě bude působit."

Lukáš Zelený