Dlouho to vypadalo, že Rebelové pokazí domácím rozlučku. Ve třetí třetině však třikrát inkasovali a nakonec mohli být rádi, že Rousek v závěru alespoň vyrovnal. V prodloužení bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale prosadil se pouze domácí Budínský.

MOST – HAVL. BROD 4:3 pp
V úvodu zápasu hráli Rebelové dvakrát po sobě v oslabení, domácí však nedisciplinovanosti Havlíčkova Brodu využít nedokázali. Velkou zásluhu na tom měl hostující brankář Čeněk Novák, který zlikvidoval několik dobrých šancí Mostu. Nejblíže brance byl Černý, ale pohotová Novákova lapačka puk za brankovou čáru nepustila. Šanci na otevření měli také hosté, ale Milfait minul prázdnou branku.

První gól tak padl až ve druhé dvacetiminutovce, kdy byl po sedmnácti vteřinách vyloučen domácí Kokeš a přesilovou hru bleskově využil Pavel Sedláček. Inkasovaná branka vzala domácím chuť do hokeje a najednou to byli Rebelové, kteří určovali tempo hry. V polovině utkání se dostal do samostatného úniku Aleš Padělek, ale Horák si s jeho blafákem poradil. Tentýž hráč se dostal vzápětí opět ke kotouči a po individuální akci poslal Havlíčkův Brod do dvoubrankového vedení. Třetí gól mohl okamžitě přidat Chlubna, ale Horák se tentokrát vytáhl. Domácí se mohli v závěru druhého dějství přiblížit na kontakt jedné branky, ale Budinský napodobil havlíčkobrodského Milfaita a také minul prázdnou branku.

Do hry vrátil Most ve 44. minutě Lukáš Válka, který se prosadil přesnou střelou nad Novákovu lapačku. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, když se nechal vyloučit hostující Minárik a Marek Zavřel podruhé překonal Nováka.

Vyrovnávací branka probrala i spící Rebely a domácí se museli začít mít také na pozoru. Byli to ovšem oni, kteří se postarali o další vzrušení, ale Slavíček na brankovišti promáchl. Mnohem úspěšnější byl v 56. minutě Martin Mical, který dokonal mostecký obrat, ale vedení domácím dlouho nevydrželo. Tomáš Rousek se zbavil svého obránce a vystřelil pro Rebely důležitý bod. V prodloužení byl Havlíčkův Brod blízko vstřelení vítězné branky, ale Parýzek v souboji s Horákem neuspěl. To se však nedá říct na druhé straně o Budínském, který rozhodl o výhře Mostu.

Branky a nahrávky: 44. Válek (Budínský, Kříž), 47. Zavřel (Havlíček, Černý), 57. Mical (Budínský), 65. Budínský (Kokeš) – 21. Sedláček (Parýzek, Sedlák), 30. Padělek (Parýzek), 58. Rousek (Tomek, Milfait). Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Kokrment. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 255. Třetiny: 0:0, 0:2, 2:0 – 1:0.
Havlíčkův Brod: Novák – Parýzek, Sedlák, Vala, Kolář, Pavlíček, Zítka – Milfait, Sedláček, Rousek – Maliník, Padělek, Babka – Kozlík, Tomek, Minárik – Chlubna, Boček.

Lukáš Zelený