Po zfalšovaných podpisech Ladislava Koldy v zápisech o utkání tentokrát sportovně technická komise ČSLH potrestala hokejový klub za nedostavení se k utkání s Mostem. Za neodehrání zápasu dostali Rebelové pokutu 50 000 Kč.

Havlíčkův Brod už byl jistým sestupujícím týmem, a tak závěrečné utkání skupiny o udržení proti Mostu nemělo žádný význam. Vedení Havlíčkova Brodu se tak rozhodlo zápas zrušit.

„Utkání je zrušeno z důvodu rozsáhlé marodky a zranění hráčů na obou stranách," znělo oficiální prohlášení havlíčkobrodského sportovního manažera Miroslava Baruse.

Nikdo proti tomuto rozhodnutí ani moc neprotestoval, i samotní hráči věděli, že utkání by nemělo žádnou úroveň. Zrušit soutěžní utkání ovšem může tým pouze po souhlasu ČSLH. Ten však o ničem nevěděl, a tak nyní tvrdě zasáhl.

„Jejich tvrzení je v rozporu s řádem. Postup, který zvolili, je v rozporu s normami ČSLH. Havlíčkův Brod nedostal souhlas, oni svazu pouze oznámili, že se utkání ruší. K zápasu tak nenastoupili a dopustili se porušení regulí," vysvětluje celou kauzu tiskový mluvčí českého hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Miroslav Barus se k celé kauze nechtěl více vyjadřovat, a Deníku pouze oznámil, že se velmi pravděpodobně odvolají. „Zatím bych to nechtěl komentovat. Ke všemu se vyjádříme později," řekl Barus, který se společně s dalšími členy vedení klubu musí vypořádat i s neúspěšným odvoláním v kauze okolo trenéra Ladislava Koldy.

„Tento případ se projednával již dříve a jejich odvolání bylo zamítnuto, jelikož nesplňovalo formální požadavky svazu, díky nimž by mohlo být akceptováno," zní stanovisko ČSLH.

Rebelové tak musí řešit další problémy. Po sestupu z I. hokejové ligy se v týdnu sešli akcionáři klubu a snažili se nalézt odpověď na otázku, jaká bude budoucnost havlíčkobrodského hokeje. Na schůzi však k žádnému závěru zatím nedošli, a tak příznivci Rebelů dále zůstávají v nejistotě.

Lukáš Zelený