Krajští rivalové se spolu v letošní sezoně potkali zatím dvakrát. V obou případech z toho bylo vítězství hostů, když Horácká Slavia vyhrála v polovině září v Kotlině 4:2, což jí Rebelové na konci října oplatili výsledkem 2:1. Vítězství hostů by dnes mohlo nahrávat to, že svěřenci trenéra Pokorného patří k nejúspěšnějším týmům na ledech soupeřů. Ze svých jedenačtyřiceti bodů jich totiž hned šestadvacet přivezli zvenku.

„Doufám, že naši formu potvrdíme a získáme tři body," hlásil po vítězství nad Motorem obránce Jiří Peroutka. Třebíč se ale bude muset popasovat s únavou. V pondělí totiž odehrála náročný souboj s Českými Budějovicemi, zatímco Rebelové, kteří si předehráli souboj s Havířovem už v neděli, odpočívali o den déle. „Je důležité v tom nabitém programu dobře odpočívat a regenerovat," poznamenal Peroutka.

Hráčům Havlíčkova Brodu ale delší odpočinek pořádně zhořkl. V nedělním duelu s AZetem totiž utrpěli debakl 4:9, což byla jejich nejhorší porážka v letošní sezoně.
Právě v derby by ale své selhání rádi napravili.

„Prostě se otřepeme a půjdeme na Třebíč s čistou hlavou," uvedl na klubovém webu útočník David Dvořáček.


Kromě únavy se oba soupeři budou muset vyrovnat také s řadou zranění. Rebelům dlouhodobě chybí Rytnauer, k němuž se o víkendu připojil i obránce Radek Novotný.

Horácká Slavia je na tom ještě o poznání hůř. V útoku chybí kapitán Dolníček, v zadních řadách potom Rangl, Malena a další.„Dujsík je nemocný, Matějíček je na tripu se Zlínem. Je to složité, protože se naše sestava pořád mění," netajil trenér Kamil Pokorný.

Těšit ho tak může jen stav Lukáše Patáka. Ten po faulu Skuhravého nedohrál zápas s Motorem, jeho zranění však není vážné. „Naštěstí to neodneslo koleno, ale je to pouze koňar. Věřím, že bude k dispozici," konstatoval Pokorný.

Jihlavu dnes čeká po třech domácích zápasech v řadě dlouhé cestování. Vyráží totiž na sever Čech, kde se utká s Mostem. K utkání s posledním celkem tabulky ale pojede zvesela. Všechna tři utkání na Horáckém zimním stadionu vyhrála a její celková vítězná série se protáhla už na pět zápasů. To Most je na tom o poznání hůř. Z posledních šesti utkání vydoloval jen dva body a na předposlední Budějovice ztrácí tři body. Navíc má suverénně nejhorší obranu v lize. Mostečtí gólmani Horák, Volke, Gutsevich a Nechvátal už lovili puk z branky celkem stoosmkrát.

Pro Jihlavu mluví i to, že dokázala svého dnešního soupeře v obou případech porazit. Zopakuje to Vlkovo mužstvo i tentokrát?