„Máme dva body," oddechl si havlíčkobrodský kouč Vladimír Jeřábek. Dnes na Rebely čeká Most a případná výhra může Havlíčkův Brod dostat z posledního místa.

Na zápas do Kadaně neodcestoval Jan Platil, s nímž vedení Rebelů po řádění v Kladně rozvázalo smlouvu. Trenér Jeřábek měl však k dispozici Ondřeje Švaňhala, který v této sezoně již za Rebely nastupoval. Poté si odskočil na několik zápasů a nyní je zpět na Vysočině. „Přichází k nám na hostování do konce sezony," okomentoval návrat Švaňhala Miroslav Barus. Pětadvacetiletý útočník naskočil v první útočné formaci Rebelů po boku Melky a Rouska.

V úvodu utkání však dominovaly spíše obrany. Oba týmy především bránily střední pásmo, a tak se dvě stě padesát přítomných diváků příliš nebavilo. Jako první o sobě dali vědět domácí, ale Novák byl proti Kohoutovi i Hammerbauerovi. V 17. minutě se před branku Kadaně dostal Pavel Sedláček a svým důrazem poslal hosty do vedení.

Domácí dlouho nemohli najít recept na pozornou obranu Havlíčkova Brodu. Ve druhé dvacetiminutovce přitom hráli dvakrát v početní výhodě pěti proti třem. Nejprve byli v rozmezí padesáti vteřin vyloučeni Kolář s Rouskem. Novák však působil jistě, a Rebelové se tak bez větších problémů ubránili. Při následné hře ve čtyřech byl vyloučen brankář Rebelů Novák, domácí však s další dvojnásobnou přesilovou hrou naložili velmi mizerně. V závěru druhého dějství mohli Rebelové soupeři odskočit na rozdíl dvou branek, Kolář však nedokázal uklidit kotouč do prázdné branky Kadaně.

„Dnes nic moc, první dvě třetiny spousta neproduktivního bruslení, sice jsme měli optickou převahu, ale netlačili jsme se před branku, nestříleli jsme. To jsou věci, které nechceme předvádět ani na tréninku, a dnes jsme je předváděli v plné míře," kritizoval výkon svých svěřenců domácí kouč Jaroslav Beck.

Becka v úvodu třetí třetiny potěšil brodský odchovanec Aleš Pavlas, který tvrdou střelou využil přesilovku a vyrovnal. Branka, která by rozhodla o vítězi, už v základní hrací době nepadla, přestože na obou stranách bylo k vidění několik příležitostí.

„I přestože bylo k vidění hodně přesilovek, tak padalo málo gólů," všiml si Jeřábek. Gól nepadl ani v prodloužení, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy, v nichž bod navíc pro Rebely zajistil Antonín Melka. „Nakonec jsme za dva body rádi. Kdyby nám to někdo řekl před zápasem, tak bychom to brali," dodal po vítězném utkání spokojený Jeřábek.

Lukáš Zelený