Samotný zápas se Šumperkem začali Rebelové aktivně, první tutovku zahodil Babka, jenže potom Kozlík nabídl hostům přesilovou hru, kterou využil Brunc.

„Do zápasu jsme nastoupili slušně, dostali jsme sice první gól, ale do závěru třetiny jsme mohli stav otočit. Nervozita na hokejkách ovšem způsobila, že jsme nedali stoprocentní šance," řekl k utkání brodský asistent trenéra Richard Cachnín.

Havlíčkobrodské trápení s mizernou koncovkou pokračovalo i po přestávce. Rebelové uháněli do přečíslení 3 na 1, při němž hledal Pavel Sedláček na druhé straně brankoviště Tomáše Rouska, ale nahrávka na nejlepšího brodského střelce neprošla.

Chladnokrevné zakončení

Mohutný gejzír gólové radosti vybuchl v Kotlině až na začátku druhé půlky utkání. Tomáš Rousek narýsoval mezi kruhy luxusní pas na Jana Milfaita, který prokázal ledový klid v zakončení. Sjel si až těsně před brankoviště a chladnokrevně skóroval po blafáku. Hosté se ještě ani nestačili z nepříjemného šoku vzpamatovat a inkasovali podruhé. Špičkovou individuální akci vystřihl David Minárik, jenž se prohnal jako vítr po pravém křídle, elegantní kličkou se zbavil obránce a povedenou zápěstní střelou po ledě nedal brankáři Zelenkovi žádnou šanci. Stylově tak vstřelil svou premiérovou branku u Rebelů.

V závěrečném dějství se podařilo z brejkové situace hostům vyrovnat a s domácími to v té chvíli vypadalo zle. Jenže při střelecké chuti byl Minárik, který zužitkoval další přihrávku od kapitána rebelů, Romana Maliníka. „Samozřejmě největší podíl na brankách má Roman Maliník, nebýt jeho, tak nejsem tam, kde jsem," říká se širokým úsměvem spěšný střelec.

Výhru domácích pečetil při power-play hostů Tomáš Rosusek.

„Byl to pro kluky i pro nás pro trenéry a pro všechny nesmírně psychicky náročný zápas, protože pokud bychom nevyhráli, tak bychom ztratili možnost být ve hře o záchranu. Zaplať pánbůh, že jsme ve druhé třetině během půl minuty dali dva góly. Mysleli jsme si, že utkání máme pod kontrolou, ale bohužel přišla přesilová hra a hosté vyrovnali. Zaplať pánbůh, že jsme to potom došťourali na 3:2. V hektickém závěru hosté sahali po vyrovnání, ale k nám se přiklonilo i štěstíčko, a proto bereme tři body. Ve středu nás čeká zápas Z," dodal Cachnín.