Zvítězit dokázal pouze Havlíčkův Brod, který doma přehrál Kadaň 5:2. Jenom bod na domácím ledě vybojovala Třebíč, která podlehla Šumperku 3:4 po samostatných nájezdech. První prohru v sezoně zaznamenala v Mladé Boleslavi Jihlava.

H. BROD – KADAŇ 5:2

V Kotlině od začátku drželi puk na svých hokejkách domácí, ze své převahy ale nic nevytěžili. To Kadaň byla mnohem efektivnější a Chlouba ji ve vlastním oslabení poslal do vedení. Přestože měli nadále více ze hry Rebelové, skóre už se do pauzy nezměnilo.

Z kabiny se vrátilo daleko odhodlanější mužstvo a brzy se to projevilo i na skóre. Berger vyrovnal a Dvořáček ho po dobré práci na brankovišti o čtyři minuty později poslal do vedení. Domácí byli na koni a v přesilovce pět na tři měli další dobré příležitosti. Endál ale trefil pouze tyč a Semorád brankáře Strmeně. Brodský útočník se ale nakonec mohl radovat. Těsně před druhou sirénou převzal puk od Maliníka a nadvakrát dostal puk za brankovou čáru.

Po druhé přestávce se ještě Kadaň pokusila nepříznivému stavu čelit a Hammerbauer snížil. Rebelové už si ale tři body vyrvat nenechali a pojistili si je brankami Rytnauera a Endála.

Branky a nahrávky: 22. Berger (Rytnauer), 26. Dvořáček (Korím), 39. Semorád (Maliník), 55. Rytnauer (Endál), 57. Endál (Korím) – 12. Chlouba (Charousek), 45. Hammerbauer (Ton). Rozhodčí: Blecha – Guth, Rittich. Vyloučení: 5:9. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 620. Třetiny: 0:1, 3:0, 2:1. Havlíčkův Brod: Dolejš – Kolafa, Zdráhal, Vágner, Drtina, Semrád, Korím, Zítka –  Havel, Polodna, Říha – Rytnauer, Endál, Berger – Dvořáček, Semorád, Maliník – Chlubna,  Stehlík, Milfait.

TŘEBÍČ – ŠUMPERK 3:4 sn

Kdo přišel na třebíčský zimní stadion o minutku později, musel hodně litovat. Přišel totiž hned o dva góly. Chvíli po úvodním buly totiž převzal Dietzovu nahrávku Vondráček a střelou nad Štůralův beton poslal domácí do vedení. To jim však vydrželo pouhých devatenáct sekund, protože se z protiútoku prosadil Staněk. Poté se hra uklidnila, do jediné větší šance se dostal až Čuřík, který trefil tyč.

Po změně stran byl k vidění podobný hokej jako po většinu první třetiny. V polovině zápasu ale šli domácí do třech a Draci ukázali, jak se mají proměňovat přesilové hry. Nejprve se na brankovišti prosadil Hlinka a chvíli po něm díky chybě brankáře Čiliaka také Sedlák.

Trenér Kamil Pokorný si vyžádal oddechový čas, ve kterém se snažil své svěřence vyburcovat k lepšímu výkonu. Do přestávky se sice skóre neměnilo, ve třetí třetině ale zavelel do útoku Dolníček, který tečoval Čuříkovo nahození. Třebíčský kapitán pak o čtyři minuty zařídil také vyrovnání, čímž poslal utkání do prodloužení. To nic zajímavého nenabídlo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich jako jediný uspěl hostující Hulva a zařídil pro Šumperk bod navíc.

Branky a nahrávky: 1. Vondráček (Dietz, Dlapa), 50. Dolníček (Čuřík), 54. Dolníček (Čuřík, Holec) – 2. Staněk (Moskal), 30. Hlinka (Haas), 31. Sedlák (Hulva, Červenka), rozhodující nájezd Hulva. Rozhodčí: Hejduk – Reich, Černý. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 1230. Třetiny: 1:1, 0:2, 2:0 – 0:0. Třebíč: Čiliak – Bilčík, Malena, Dlapa, Dietz, Dujsík, Čejka – Čuřík, Dolníček, Laš – Vondráček, Nahodil, Křivohlávek – Zohorna, Holec, Kaut – Přibyl, Kadela, Čech.

ML. BOLESLAV – JIHLAVA 3:0

Jihlava v první třetině nebyla horším týmem, přesto odcházela po brankách Pabišky a Pojkara s dvoubrankovým mankem. Po změně stran už zcela převzali otěže utkání domácí a jen zásluhou výborného Ritticha nenavýšili své vedené.

Co se ale nepovedlo ve druhé dvacetiminutovce, povedlo se v té třetí. Nejprve Lenc a po něm Němeček upravili na konečných 4:0 pro tým z města automobilů.

Branky a nahrávky: 12. Pabiška (Výborný), 15. Pojkar (Koudelka), 45. Lenc (Protivný, Koudelka), 49. Němeček (Broš, Klimenta). Vyloučení: 10:7, navíc Jiránek – Krupka oba 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 2680. Třetiny: 2:0, 0:0, 2:0. Jihlava: Rittich – Zadražil, Mocek, Dobrovolný, Podlipnik, Kaláb, Kotvan, Štebih – Čachotský, Zeman, Seman – Velecký, Hubáček, Krupka – Prokš, Mikeš, Důras – Kadlec, Kuřítko.