Soupeř ze severu Čech je totiž tím vůbec nejneoblíbenějším protivníkem hokejistů z Kotliny. Z posledních pěti pokusů s nimi dokázali uspět pouze dvakrát a vyzrát na Havlíčkův Brod se Mostu podařilo také tentokrát – 2:1.

Rebelové se přitom ujali vedení a v první části měli jasně navrch. Domácím se ale ještě v prvních dvaceti minutách povedlo vyrovnat a v závěrečném dějství dokonce otočit výsledek ve svůj prospěch. Rebelové se už potom k většímu náporu nevzchopili, a tak si z Mostu neodvezli ani bod.

„Utkání rozhodla naše střelecká nemohoucnost. Začali jsme dobře, bohužel pak jsme dostali náhodný gól na 1:1. A místo abychom byli ve třetí třetině více aktivnější, tak jsme spíš bránili," hodnotil brodský kouč Karel Dvořák. „Potom jsme udělali zbytečný faul, hráli jsme čtyřminutové oslabení, které domácí využili. Pak už bylo málo času na to, abychom to aspoň srovnali na remízu. Myslím si, že jsme nesehráli špatný zápas, ale jedním gólem se vyhrát nedá," doplnil.

U Rebelů se tak projevila stará bolest a to, že proti papírově slabším soupeřům nedokážou střílet branky. „Byl to stejný obraz jako v domácím zápase s Pískem (0:1 – pozn. aut.). Nešli jsme tvrdě do branky, málo jsme stříleli. My jsme ve vyložených šancích ještě chtěli nahrávat a takhle to v dnešním hokeji nejde," zlobil se Dvořák. Nezůstal ale jenom negativní.

„Máme výborného gólmana a v obraně žádný problém nemáme. Musíme se ale začít prosazovat. Když se vezme zápas s Pískem a tento, tak jsme dohromady rozdali šest bodů tím, že nejsme schopni trefit branku soupeře. To musíme zlepšit," zakončil Dvořák.

MOST – H. BROD 2:1
Branky a nahrávky: 17. Hranáč (T. Rohan, Bojer), 55. Kotrla (M. Rohan, Tauš) – 12. Ondráček (Polodna, Rytnauer). Rozhodčí: Horák – Zavřel, Špůr. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 206. Třetiny: 1:1, 0:0, 1:0. Havlíčkův Brod: Dolejš – Novotný, Morava, Protivný, Jelínek, Soldán, Ostrčil – Ondráček, Polodna, Rytnauer – Musil, Knotek, Endál – Blažek, Meidl, Vondráček – Stehlík, Štěpánek, Fiedler.