Jeho hokejisté prohráli v Prostějově 2:7, což znamená nejen jistotu posledního místa v prvoligové tabulce, ale také pád o soutěž níž.

O jejich chmurném konci rozhodl úsek mezi 34. a 40. minutou, ve kterém domácí Jestřábi zasadili Rebelům čtyři smrtící údery. Otočili tak skóre ze stavu 1:2 na 5:2 a zajistili si příslušnost do druhé nejvyšší tuzemské soutěže i pro příští ročník.

Brodští hráči přitom začali famózně. Hned jejich první střela na branku domácích ve 44. sekundě znamenala vedoucí branku, v sedmé minutě to už bylo 2:0 pro Rebely. Prostějovští nestíhali, hrálo se převážně před jejich brankářem Šimbochem. Hosté mohli náskok i navýšit, to se jim ale už nepodařilo.

Druhá třetina začala vlažně, ale domácí se při přesilovce dostali na kontakt. Poměrně náhodná branka dostala Jestřáby do sedla, a před Novákem začalo být živo. Dvakrát jej ještě zachránila branková konstrukce, tu ostatně trefil na druhé straně i Maliník, ale poté se strhla branková lavina domácích.

Pokud snad Rebelové pomýšleli ještě na nějaký zvrat svého osudu, velmi záhy o své odvážné choutky přišli. Faul Švaňhala potrestali domácí šestou brankou a dali pečeť na brodskou jízdenku do druhé ligy.

Domácí ve zbytku zápasu už jen kontrolovali vedení, za ohromného aplausu nadšených příznivců přidali v závěru i sedmou branku a dovedli k úspěšnému konci svoji nováčkovskou sezonu.

PROSTĚJOV – H. BROD 7:2
Branky a nahrávky: 24. Roupec (Kužel, Krejčík), 34. Kňazev (Venkrbec, Indra), 35. Duba (Moučka), 38. Kňazev, 40. Krejčík (Indra, Malý), 43. Kajaba (Venkrbec, Krejčík), 59. Luňák (Kovařík, Venkrbec) – 1. Milfait (Rousek), 7. Tomek (Maliník, Minárik). Rozhodčí: Mikula, Mrkva – Bryška, Skopal. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 2612. Třetiny: 0:2, 5:0, 2:0.
H. Brod: Novák – Parýzek, Sedlák, Kolář, Pavlíček, Platil, Sklenička, Zítka, Vala – Rousek, Sedláček, Milfait, Babka, Padělek, Maliník, Švaňhal, Tomek, Minárik, Kozlík.