Rebelové doma nestačili na stále se zlepšující Olomouc (1:3), Jihlava potom prohrála v Šumperku 2:3. Zvítězit dokázala pouze Třebíč, která v prodloužení porazila Litoměřice 4:3. Nad svými výkony však ani jedno z mužstev nemůže přemýšlet dlouho. Už dnes totiž druhá nejvyšší soutěž pokračuje dalším kolem.

Havlíčkobrodští hokejisté už tři zápasy v řadě nezískali ani bod. Tentokrát je na domácím ledě pokořila Olomouc. A dá se říct, že zaslouženě. „Soupeř hrál perfektně v obraně i v útoku a k ničemu nás nepustil," uznal kouč Karel Dvořák.

Jeho svěřenci stejně jako proti Třebíči (0:3) prospali začátek. Sice si vytvořili náznaky šancí, ale puk v síti nezůstal. Stejně tak i na straně olomouckých Kohoutů. „Doma jsou první třetiny laxní, ale zatím si neumím vysvětlit proč," kroutil hlavou Dvořák, který se i po návratu z kabiny musel cítit jako ve zlém snu. „Začátek druhé třetiny byl tragický," nevěřil svým očím.

Olomouc totiž vlétla na Rebely ve velkém stylu a hned po dvaceti vteřinách šli do vedení. Po ztrátě kotouče ve středním pásmu se po následném závaru před brankou nejlépe zorientoval Herman a otevřel skóre. Domácí se po inkasované brance probrali a o pět minut později se mohli radovat z vyrovnání. V přesilové hře vystřelil od modré Morava a k odraženému puku se dostal kapitán Polodna a srovnal.

Jenže remíza dlouho netrvala. Ve 33. minutě totiž Diviš opět poslal svůj tým do vedení. Brod pak dokázal ubránit dvojnásobné oslabení a když se pak po návratu hříšníků na led usadil v útočném pásmu, tak přišla další chyba. Obránce Protivný vystřelil, ale puk napálil jen do soupeře a ten se tak dostal do brejku. Ten zakončil svým druhým gólem Diviš. „Řekl bych, že jsme góly soupeři darovali,"  potvrdil brodský trenér.

Ve třetí třetině si Olomouc už své vedení pohlídala. Brod neměl na tři body nárok. „Nám možná trochu docházely síly nebo šťáva. Všude jsme byli později a bylo to vidět," pokrčil rameny Dvořák. Jeho družina dnes zajíždí na led lídra tabulky, Mladé Boleslavi. „Soutěž je hodně vyrovnaná. S každým soupeřem to teď bude těžké," uvědomuje si Dvořák. Brodští hokejisté mohou v momentálním rozpoložení jen překvapit. „Jdeme dál, nedá se nic dělat. Je to sport, je to hokej. Jakýkoli soupeř je soupeř a my se musíme zvednout sami," upozornil.

Špatný začátek

Body nedokázala získat ani Dukla, která po dvou vysokých vítězstvích prohrála v Šumperku o gól. Jihlavští hráči nevstoupili do utkání dobře a po půl hodině hry prohrávali už 0:2. „Měli jsme vlažný začátek, to bylo pro vývoj duelu hodně důležité. A nemůžeme se zaobírat zápasy, ve kterých jsme soupeřům nastříleli sedm branek. Důležitá jsou utkání, která přijdou," uvědomoval si asistent trenéra Vlka Patrik Augusta.

Dukla přitom ještě do konce druhé třetiny dokázala srovnat. Na víc už jí však nezbyly síly a branka Pláška ve 41. minutě rozhodla o tom, že body zůstanou domácím.
„Vrátili jsme se do zápasu. Jenže hloupými fauly jsme soupeři nabídli možnost vstřelit vítězný gól a oni to dokázali. V poslední části jsme měli pět vyloučených hráčů. To se proti dobře bránícímu soupeři těžko něco vymýšlí. I tak jsme měli dost šancí, bohužel jsme je neproměnili," žehral na nedisciplinovanost Augusta.

Jediným, kdo si připsal vítězství, tak byla Třebíč. Ta navázala na dobré výkony z poslední doby a přemožitele nenašla už v pátém utkání v řadě. Dva body z Litoměřic velmi těšily kouče Kamila Pokorného, přestože jeho svěřenci dlouho sahali po vítězství v základní hrací době. „Vedli jsme 1:3, někdo může říct, že jsme ztratili bod, ale já bych to tak neviděl, prostě hokej se hraje až do poslední vteřiny," uvedl na klubovém webu.
Jeho svěřenci si tak výhru zajistili až v prodloužení. „Po krásné akci vystřelil Burian dva body, za které jsem šťastný," doplnil Pokorný, který se musel popasovat s velkými problémy při skládání sestavy.

„Lepili jsme ji doslova v průběhu zápasu. Zranění našich hráčů nechci blíže specifikovat, komplikace je to ale také proto, že se hraje hned v pondělí, a my musíme dát sestavu nějak do kupy. Máme doma Šumperk a chceme být před našimi diváky úspěšní," díval se směrem k dnešnímu zápasu.

H. BROD – OLOMOUC 1:3
Branky a nahrávky: 26. Polodna (Morava, Ondráček) – 21. Herman (Řípa), 33. Diviš (Selingr, Pekr), 39. Diviš (Herman, Kašík). Rozhodčí: Jílek – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 8:12, navíc Rytnauer 5 + do konce utkání  – Lhotský 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 1022. Třetiny: 0:0, 3:1, 0:0.
Havlíčkův Brod: Dolejš – Morava, Novotný, Protivný, Pavlík, Ostrčil, Soldán, Blažek, Jelínek – Rytnauer, Ondráček, Vondráček – Endál, Polodna, Knotek – Meidl, Musil, Štěpánek – Stehlík, Fiedler, Havel.

Hokejové menu
I. liga, 12. kolo
Pondělí od 17.30: JIHLAVA – Benátky nad Jizerou, TŘEBÍČ – Šumperk, Mladá Boleslav – HAVLÍČKŮV BROD. Od 18.00: Hradec Králové – Kadaň, Olomouc – Most, Písek – Beroun.