Třebíč prohrála v Olomouci 5:2 a Dukla v Mladé Boleslavi 4:1.

Rebelové se o výsledek dlouho báli, branky Rytnauera a Meidla však nakonec  zajistily tři body. Díky nim se posunuli v tabulce první ligy už na druhé místo. Mají tak stejně bodů jako první Mladá Boleslav a třetí Ústí nad Labem. „Zase to byl těžký zápas. Myslím si, že teď na začátku soutěže budou takto vyrovnané všechny souboje," konstatuje trenér Rebelů Karel Dvořák.

Jako s Mostem

Duel byl velmi podobný předchozímu domácímu utkání s Mostem. Přes kopírák byl i vývoj zápasu. „Šumperk potvrdil dobré výkony, které proti nám předvedl v přípravě. Mají výborného gólmana, dobře brání. Bylo to o bojovnosti a nasazení, protože začátek se nám moc nepodařil. Nevyužíváme moc našich šancí, a když uděláme chybu vzadu, soupeř ji potrestá," všímá si Dvořák.

Ten si myslí, že domácí zápasy budou jeho svěřencům dělat větší problémy než souboje na cizích kluzištích. „Je složitější nutit se doma do soupeře a překonávat obranu. Proto nám vyhovují víc zápasy venku, kdy můžeme bránit střední pásmo a chodit do přečíslení. V tom by měla být velká síla našich hráčů," uvědomuje si brodský stratég.

Utkání následují rychle po sobě a už dnes čeká hokejisty z Kotliny další souboj. K němu zajíždějí na led Benátek nad Jizerou. „Myslím si, že Benátky patří k favoritům soutěže. Spolupracují s extraligovým Libercem a mohou využívat jejich hráče. Díky výluce v NHL proti nám určitě nastoupí ještě další výborní hráči. Musíme bojovat a doufám, že něco urveme," věří Dvořák.

Hloupé fauly

Na rozdíl od Rebelů se Horácké Slavii v posledních dvou utkáních přestalo dařit. Po smolné sobotní prohře s Ústím následovala další v Olomouci, kde Třebíč prohrála 5:2. „Tohle utkání se nám moc nepovedlo. Olomouc nás od začátku přehrávala, my jsme udělali hloupé fauly, které dokázali potrestat," uvědomuje si útočník Horácké Slavie Vilém Burian.

Prokázat zlepšení budou moci třebíčští hokejisté už dnes, kdy na svém ledě přivítají Mladou Boleslav. „Musíme se vrátit k předchozím výkonům a prohru v Olomouci hodit za hlavu. Čeká nás jeden z nejkvalitnějších soupeřů v první lize a my proti němu budeme muset předvést naši nejlepší hru, abychom mohli pomýšlet na úspěch. A když navážeme na výkon ze zápasu s Ústím, myslím si, že na to mít budeme," doufá Burian.

Jihlavská Dukla pokračuje v nevýrazných výkonech. Tentokrát prohrála v Mladé Boleslavi hladce 4:1. Utkání bylo rozhodnuto prakticky už na začátku druhé části, kdy domácí vedli o tři branky. „Prohráli jsme si to individuálními chybami sami. První tři góly byly v podstatě samostatné nájezdy po našich hrubých chybách. Potom už si to Boleslav zkušeně pohlídala," mrzelo jihlavského kouče Petra Vlka.
Napravit dojem má Dukla šanci už dnes, kdy jí čeká domácí utkání s Pískem.

Hokejové menu
I. liga, 6. kolo
Středa od 17.30: Benátky nad Jizerou – HAVLÍČKŮV BROD, JIHLAVA – Písek, TŘEBÍČ – Mladá Boleslav, Ústí nad Labem – Olomouc. Od 18.00: Hradec Králové – Litoměřice, Šumperk – Most, Kadaň – Beroun.