„Mysleli jsme si, že když ubojujeme zápas s Českými Budějovicemi, tak to tady dnes půjde samo. Já jsem však věděl, že ten zápas bude těžký, a to se potvrdilo," začal hodnocení nešťastného utkání kouč Rebelů Vladimír Jeřábek.

Jestřábi před utkáním odvolali trenéra Petra Zachara a na jeho místo se postavil Zdeněk Čech. Ten musel být spokojen především s produktivitou svého týmu, který se v polovině první třetiny dostal zásluhou Robina Malého do vedení.

Rebelové však byli v těchto chvílích jednoznačně lepším mužstvem a pouze zásluhou domácího brankáře Šimbocha zůstávali Jestřábi ve vedení. Havlíčkovu Brodu se podařilo zásluhou Tomáše Rouska, jenž stál na konci přesilovkové kombinace, vyrovnat ještě před polovinou utkání.

Lekce z efektivity

To však byl jediný světlý moment Rebelů v zápase. Po vyrovnání totiž opět udeřili domácí a strhli vedení zpět na svoji stranu. „Prostějov chtěl více než my. Hráli zodpovědněji s efektivní střelbou. My jsme měli opticky nějaké šance, ale bylo to bez efektu. Na to se hokej dnes nehraje," říkal zklamaný Jeřábek.

Jeho svěřenci se i poté snažili o vyrovnání, ale naopak přišly další tvrdé zásahy, když se v úvodu závěrečného dějství prosadili Václav Meidl a Matouš Venkrbec, jenž svojí trefou vyhnal z havlíčkobrodské branky Čeňka Nováka.

Toho nahradil Filip Barus, pro něhož to byla premiéra I. lize. „Chytal jsem zatím jenom ve II. lize, takže jsem za šanci rád, čekal jsem na ni od začátku sezony. Bohužel však přišla v takovémto zápase, kdy jsme potřebovali vyhrát," okomentoval Barus svůj první start, ve kterém si nakonec připsal sedm úspěšných zákroků. Barus se tak stal již sedmým brankářem, který se v letošním ročníku postavil do branky Rebelů.

Na prohře Havlíčkova Brodu však už ani Barus nic nezměnil, a hokejisté z Kotliny tak opět budou muset dotahovat nepříjemnou tříbodovou ztrátu na prostějovské Jestřáby.

„Než jsme dostali druhou branku, tak to bylo dobrý. Potom se nám celá hra sesypala," všiml si dvaadvacetiletý brankář klíčového okamžiku v utkání.

Lukáš Zelený