Do domácí branky se poprvé v Kotlině postavil Ondřej Kacetl, ten nahradil Daniela Dolejše, který už začal bavit fanoušky v extraligových Vítkovicích.

Samotný zápas mohli svěřenci Jiřího Mičky a Richarda Cachnína rozhodnout už v první třetině, kdy předvedli festival zahozených šancí. Hostující Šumperk šel sice do vedení z přesilové hry, kdy se prosadil Sedlák, ale potom se v brance oháněl jen hostující gólman Štůrala.

Vázla koncovka

Ten napřed kapituloval z hokejky Stacha, ale potom se do konce první dvacetiminutovky stal nepřekonatelnou překážkou brodských hráčů. Nejvíce si na něm vylámal zuby Lukáš Havel. Toho v hledišti povzbuzovala početná rodinná návštěva.

„To ten táta neumí střílet nahoru," glosoval třetí neproměněnou šanci jeho syn. „Říká se fuj, fuj, fuj a já musím říci kša, kša, kša. Naše mužstvo hraje v klidu od začátku. Byli jsme aktivním týmem. První třetina skončila 1:1. Nebýt v ní nemohoucnosti v koncovce, tak si myslím, že bylo utkání rozhodnuté," řekl brodský asistent trenéra Richard Cachnín.

Vše prolomil po přestávce ostrostřelec posledních dnů Roman Maliník. Po něm se dočkal i „palič" z první třetiny Lukáš Havel a dílo dokonal na 4:1 Ondřej Stehlík.

„Já jsem ten svůj gól ani neviděl," smál se Stehlík a dodal: „Endy (Lukáš Endál – pozn. autora) mi nahrál, chtěl jsem to vystřelit z první, ale tísnil mě obránce, tak jsem si potáhl puk k brance a padlo to tam."

Hostům se podařilo pouze výsledek zkorigovat z trestného střílení, úspěšným střelcem byl Plášek. „Ve druhé třetině jsme třemi brankami převrátili vedení na svoji stranu. Chtělo to ale hrát ještě trochu více dopředu, pobavit diváky. Nakonec jsme vyhráli 4:2. Ve druhé třetině se to vlastně zlomilo. Myslím si, že jsme dneska zaslouženě vyhráli. Proto ještě jednou kša kša kša," uzavře se smíchem hodnocení zápasu Cachnín.

Co bylo za jeho neobvyklém hodnocení zápasu? „Byla to sázka s Jirkou Mičkou a naší sekretářkou. Po nějakých zápasech nám kša kša kša zafungovalo a po zápase s Třebíčí mi řekli, že to musím říci i na tiskovce, jinak by byl můj „konec" před novináři," vysvětlil v dobrém rozpoložení své hodnocení Richard Cachnín.

Premiéru si v Kotlině odbyl gólman Ondřej Kacetl. „Měli jsme krásný začátek utkání, i když nám to tam nenapadalo. Naštěstí to napadalo ve druhé třetině. Je to tady krásný. Já jsem hlavně rád, že mohu chytat, a za Brod chytám velice rád," prozradil Kacetl.