Ve své kariéře si vyzkoušel štace i v zahraničí. Letošní sezonu zakotvil u moravskobudějovických Žihadel a z úrovně druhé hokejové ligy je příjemně překvapen.

Tuto sezonu jste odehrál v Moravských Budějovicích, co vás tam táhlo? Neměl jste nabídky i z vyšší soutěže?
Přišla velice seriózní a dobrá nabídka, kterou jsem rád přijal. O nabídky z vyšších soutěží jsem se ani tak moc nestaral. Možná bych se třeba někde v první lize uplatnil, ale už jsem se chtěl soustředit na vlastní práci a po první lize se nedíval.

Budete v Moravských Budějovicích i nadále pokračovat?
To záleží na majiteli, jestli mě bude chtít i nadále. Je brzo po sezoně a musíme si ke všemu sednout a dohodnout se. Na to je však zatím čas.

Jak byste hodnotil českou druhou hokejovou ligu?
Hráli jsme Východ, procestovali jsme celý Moravskoslezský kraj a tam byli vždy výborní hokejisté. Zápasy měly velkou kvalitu i úroveň a řekl bych, že spousta se jich odehrálo na prvoligové úrovni.

Spekuluje se o novém systému druhé hokejové ligy. Jaký by se vám líbil nejvíce?
Chtěl bych co nejvíce derby, abychom mohli jezdit do Žďáru, Pelhřimova nebo Havlíčkova Brodu. Projezdili jsme celou Moravu, Moravskoslezský kraj. Je to náročné a neúnosné pro amatéry, kteří k tomu musí chodit do práce. Ti si nemohou dovolit chodit dopoledne ze zaměstnání kvůli hokeji a cestovat přes půl republiky třeba do Frýdku-Místku. Doufám, že zvítězí zdravý rozum, a naštěstí to vypadá, že letos tomu tak konečně bude.

Jste havlíčkobrodský odchovanec, proč jste se nevrátil do Havlíčkova Brodu?
Jak jsem říkal. Přišla velice seriózní a dobrá nabídka z Moravských Budějovic. Dohodli jsme se, že sezonu odehraji tam. Byl jsem rád a neměl jsem důvod jít jinam.

Sledujete výsledky a dění u Bruslařů?
Samozřejmě jako každý sportovec sleduji, co se kde děje, hrajeme stejnou soutěž, akorát v jiné skupině. Nijak zvlášť se o to ale nezajímám. Věděl jsem, že tam stavěli nový tým a že s tím, jak letošní sezonu odehráli, jsou spokojeni.

V sezoně 2013/2014 jste byl kapitánem Havlíčkova Brodu, což bylo vaše poslední působení v první lize…
Ta sezona byla hodně krátká, odehrál jsem pouze třináct utkání. Pak přišlo zranění kolene a sezona byla u konce. Byl jsem tam rád, ale nebylo to nejvydařenější období mé kariéry.

Velkou část své kariéry jste strávil v jihlavské Dukle. Považujete to jako za nejlepší období svého hokejového života?
V Dukle jsem hokejově hodně vyrostl, začal jsem hrát lepší hokej. Potkal jsem spoustu skvělých hráčů. Navíc jsme postoupili do extraligy a to město žilo hokejem, což jsou parádní vzpomínky. Určitě to beru jako nejlepší část mé kariéry.

V době, kdy jste nastupoval za Duklu, asi rivalita mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem nebyla taková jako v dnešní době…
Tenkrát jsme hráli každý jinou soutěž, takže jsme se tolik nepotkávali. Nicméně, poté, co oba týmy hrály první ligu, tak to byla skvělá derby a výborné zápasy. Tak jako je to u derby vždycky.

Zahrál jste si extraligu, nejen za Duklu, ale i za Spartu a Zlín. Pro každého hráče to musí být zážitek na celý život…
Samozřejmě. Mimo Duklu jsem sice odehrál jenom pár zápasů. I přesto jsou to skvělé zážitky, když si můžete obléknout dres Sparty a v kabině máte hráče jako Ton, Marek nebo třeba Sivek.

Ondřej Krásný