Bruslařům se navíc podařilo odskočit na dvoubrankový náskok. Hosté sice ještě před první přestávkou snížili a po ní dokonce vyrovnali, pak se ale ke slovu dostali opět Havlíčkobrodští a díky dvěma brankám si navrátili před tím vybudovaný náskok. V závěrečné části hry Jihočeši ještě jednou snížili, na vyrovnání už ale nedosáhli, a to ni v závěrečné power-play. Mladí Bruslaři tak Kotlinu uhájili a získali všechny tři body. Naopak se nedařilo juniorům, kteří v domácím prostředí nestačili na Velké Popovice, se kterými prohráli 6:3.

I. LIGA JUNIORŮ

H. BROD – V. POPOVICE 3:6
Bruslaři začali skvěle a vypracovali si několik slibných šancí. Sice je nevyužili, ale nemuselo je to tolik mrzet. V 16. minutě se natlačili důrazně před brankoviště a kotouč za gólmana Sováka dopravil z dorážky obránce Dominik Suchý. Už to vypadalo, že na tomto stavu se do první sirény nic nezmění, ale Jakub Tabašek nahrál v poslední minutě Jakubu Teršípovi, který odrazem o brankovou konstrukci trochu šťastně prostřelil brankáře Hanáka.

Havlíčkův Brod byl v prostřední části jednoznačně lepší a trpělivě bušil do obranného bloku svého soupeře. Vypracoval si spoustu vyložených šancí, ale s jejich proměňováním byl hodně na štíru. A aby toho nebylo málo, při přesilovce udělal znovu chybu a hosté ji tentokrát potrestali. Středočeši se řítili sami dva na gólmana Hanáka, kterému nedal rychlou střelou šanci Jan Kolář.

Soubor z Kotliny potom zahodil další tutovky a stihl ho za to krutý trest. Michal Honc nabil na pravou stranu Jakubu Teršípovi, jenž skóroval svižnou zápěstní ranou. Tresty na 5 minut plus do konce utkání potom vyfasovali z tábora domácích Jakub Lacina a Dušan Mendl.

Havlíčkův Brod se v dlouhém a nepříjemném oslabení dlouho úspěšně bránili, ale nakonec se střelecky prosadil Jakub Teršíp, který završil svůj hattrick.

Už hodně zaskočení domácí schytali brzy další tvrdý úder, když si ze strany sjel na osu hřiště Jan Kolář a střelou na lapačku překonal brankáře Hanáka. Broďáci vykřesali jiskřičku naděje v 53. minutě, když se puku chopil mezi kruhy Michal Přibyl a skvostnou dělovkou zavěsil pod víko. Velké Popovice se dočkaly při hře 4 na 4, když ránu Michala Honce vyrazil brankář Hanák před sebe, ale z pohotové dorážky hned uspěl Radan Krch. Havlíčkobrodská družina už se zmohla jen na kosmetickou úpravu konečného stavu, když se v poslední minutě zápasu trefil z mezikruží Jan Jelínek.

Branky a nahrávky: 16. Suchý (Přibyl, Polák), 53. Přibyl (Hubert, Polák), 60. Jelínek – 20. Teršíp (Tabašek, Černý), 33. Kolář, 38. Teršíp (Honc), 42. Teršíp (Krch), 48. Kolář, 56. Krch (Honc). Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 4:7, navíc Lacina 5 + OK [SEK], Mendl 5 + OK [KOL] – Sovák 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 52. Třetiny: 1:1, 0:2, 2:3. H. Brod: Hanák – Lacina, Lobo, Mendl, Suchý, Kopic, Benák – Hubert, Jelínek, Kraučuk, Křížek, Motl, Polák, Přibyl, Hendrych

EXTRALIGA ST. DOROSTU

H. BROD – PORUBA 4:1
Mladí Bruslaři chtěli v domácím prostředí pokořit za plný bodový zisk předposlední Porubu a udržet svou neuvěřitelnou vítěznou sérii až do konce základní části. V první třetině sice překvapivě prohrávali, ale Davidu Michálkovi se povedlo vyrovnat a potom dokonal velký obrat čistým hattrickem obránce Jiří Kopic. Vítězná šňůra se tak protáhla už na 12 zápasů v řadě.

„Z naší strany byla vlažnější první třetina, ale během druhé a třetí třetiny jsme se dostali dobře do zápasu. Bylo to hodně bojovné a tvrdé utkání, ale pro nás to byla parádní příprava na play-off," řekl k zápasu brodský trenér Václav Adam.

Branky a nahrávky: 19. Michálek (Benák, Beran), 38. Kopic (Michálek, Benák), 39. Kopic (Veverka), 54. Kopic (Veverka, Hendrych) – 13. Holub. Rozhodčí: Martin Homola – Jan Jeletz, Jan Kleprlík. Vyloučení: 6:6, navíc Bernát (POR) OT + OK + TH. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Třetiny: 1:1, 2:0, 1:0. H. Brod: Kulich – Kopic, Polák, Hrabaň, Rubner, Benák, Lachman, Němec – Piskač, Michálek, Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Teplý, Hendrych.

EXTRALIGA ML. DOROSTU

H. BROD – Č. BUDĚJOVICE 4:3
Mladí Bruslaři se už v úvodní minutě ujali vedení. Marek Tecl pěknou přihrávkou poslal do úniku Tomáše Kohouta, který ho zakončil jak se sluší a patří. Do šancí se dostávali také hosté. Michal Silný ani Matěj Toman však neprostřelili betony Dominika Arbelovského.

Naopak skórovali opět domácí, když střelu Michala Teplého v přesilové hře do sítě dorazil Michal Kyncl. Motoru se těsně před přestávkou podařilo snížit. Střelu Michala Silného tečoval za záda domácího gólmana Jakub Čížek. Ve druhé periodě se České Budějovice radovaly dokonce z vyrovnání. Hosté vytvořili ve vlastním oslabení zmatek před brankou domácích, čehož využil Ondřej Vaculík přesnou střelou z pravého kruhu.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Radim Pejchal se prezentoval nádhernou individuální akcí a kromě hostující obrany pokořil i brankáře Jihočechů. A Radim Pejchal na sebe upozornil ještě jednou, když před brankovištěm zužitkoval pas Michala Teplého.

Ve třetí části byl blízko gólu Filip Novák, přihrávku Matěje Tomana měl ale na dlouhou hůl a tak puk zamířil těsně vedle tyče. Na druhé straně potěšil fanouškovo oko Marek Tecl, jeho sólo ale skončilo na betonech Davida Prušáka.

Už to vypadalo, že se hostům podaří snížit, puk přepadl přes gólmanovo rameno. Ve správnou dobu na správném místě byl ale Viktor Horák a odpálil kotouč do bezpečí. Motoru se nakonec přeci jen podařilo skórovat, do přihrávky Ondřeje Vaculíka se opřel Jiří Egert. Další branku už ale nepřidali ani při hře bez brankáře a tak Havlíčkův Brod uhájil těsné vítězství.

Branky a nahrávky: 1. Kohout (Tecl), 11. Kyncl (Teplý), 28. Pejchal (Adam), 31. Pejchal (Teplý) – 20. Čížek (Silný), 26. Vaculík (Toman), 53. Egert (Vaculík). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Gabriela Šťasná, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Třetiny: 2:1, 2:1, 0:1. H. Brod: Arbelovský – Krejčí, Dvořák, Křišťa, Adam, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – Kohout, Kulhánek, Cachnín, Plíhal, Tecl, Rybáček, Krajíček, Teplý, Pejchal, Kyncl.