Na ledě Kobry Praha vedli po úvodní dvacetiminutovce 3:1, když se trefili David Michálek, Jan Jelínek a Jakub Abbrent. Broďáci skvěle začali i prostřední část a po gólu z hole kapitána Dominika Suchého se dostali už do tříbrankového trháku. Pražané ale nesložili zbraně, ještě před druhou sirénou snížili na nejtěsnější rozdíl, ale na vyrovnání už nedosáhli. Mladí Rebelové se tak mohli radovat ze splnění svého velkého snu.

I. LIGA ST. DOROSTU

KOBRA PRAHA – H. BROD 3:4
Hokejisté Havlíčkova Brodu chtěli na ledě Kobry zpečetit postup do extraligy, což se jim nepovedlo v Kolíně, kde prohráli 4:1. „Do zápasu jsme šli s tím, abychom vyhráli první třetinu, a tím se uklidnili," říká brodský trenér Václav Adam.

Svěřenci jeho slova vyslyšeli a brzy se ujali vedení 3:0. Do konce třetiny stačila Kobra ještě snížit. „Té branky bylo škoda, protože byla z kategorií laciných," podotkl Adam. Ve druhé dvacetiminutovce hosté polevili. Sice nejdříve Suchý navýšil vedení, ale Rebelové nechali Kobru dotáhnout na rozdíl jedné branky.

„Po druhé třetině jsem v kabině musel zvýšit hlas. Měli jsme tam gólové příležitosti, které jsme neproměnili a soupeř nás potrestal," přiznal brodský kouč.

V závěrečném dějství branka už nepadla a mladí Rebelové mohli zaslouženě začít slavit postup do extraligy.

„Postup jsme si zasloužili. Včetně přípravných zápasů jsme prohráli jen tři utkání. Nyní nám chybí sehrát ještě tři zápasy, které si chceme užít," dodal Adam.

I brodský trenér Václav Adam má na postupu velký podíl a po zásluze mu hráči v kabině zanotovali známou píseň Vašku, ty jsi klasa chlap…

Branky: Michálek, Jelínek, Abbrent, Suchý. Diváci: 30. Třetiny: 1:3, 2:1, 0:0. H. Brod: Hanák (Kekula) – Suchý, Vacek, Bancíř, Hrabaň, Benák, M. Němec, Kopic – Jelínek, Kraučuk, Abbrent, Michálek, Beran, Hendrych, Králíček, Veverka.