Jde především o druhé postupové místo, neboť soutěž má svého favorita. Mladí z Poruby zatím nemají konkurenci a o jejich postupu nikdo nepochybuje.

BARÁŽ O EXTRALIGU
ÚSTÍ N. L. – H. BROD 3:2 sn

Starší dorostenci HC Rebel se dostali do prekérní situace, po hrozivém debaklu 1:10 na vlastním ledě s Porubou se potřebovali dát dohromady především po psychické stránce.

V boji o druhé místo v barážové tabulce proti Lvům Ústi nad Labem odvedli již solidní výkon. V úvodní třetině byla hra zcela vyrovnaná, šťastnější byli domácí, když se jim podařilo získat dvoubrankový náskok.

Prostřední část patřila již mladíkům z Kotliny. Hned ve 24. minutě zaznamenal Kolouch po přihrávce L. Valy kontaktní gól a v poslední minutě našel Kolouch přesným pasem Dopljaku, a tak se do poslední třetiny šlo za vyrovnaného stavu 2:2. Oba soupeři již hlídali defenzivu, heslem bylo nedopustit se zbytečné chyby.

I když na obou stranách nebylo o dramatické situace nouze,  skóre se v základní hrací době nezměnilo a na řadu přišly nájezdy, v nichž domácí Tůma rozhodl, že bonusové dva body si připíší ústečtí hráči a jenom bod si do barážové tabulky započítají Rebelové. Rebelové se pokusí o úspěch na ledě Třebíče (hrálo se včera – pozn. redakce) a v neděli se představí od 10.30 hodin na vlastním ledě Kotliny a supeřem bude Přerov.

Branky: 10. Kopta, 14. Procházka, rozhodující nájezd Tůma – 24. Kolouch, 39. Dopjaku. Rozhodčí:: Jechoutek – Marek, Rybáček. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 50. Třetiny: 2:0, 0:2, 0:0. Havlíčkův Brod: Vaněček (Novák) – Cívka, Klofáč, Bancíř, Vacek, Krajcigr, D. Vala – Ludvík, Nguyen, Hlídek – Kolouch L.Vala, Polák – Semrád, Krajhanzl, Mozr – Málek.