Po šesti zápasech se z výhry radovala Světlá, která v Pěšinkách „zdemolovala" Poličku. Naopak Chotěboř, namlsaná výhrou právě nad Světlou nezvládla domácí zápas s Litomyšlí.

KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

SVĚTLÁ N. S. – POLIČKA 7:1
Na začátku utkání byla Světlá aktivnější a připsala si i šance, ale z prvního gólu se radovala Polička. Její první střelu v zápase dokázal brankář Jelínek vyrazit naneštěstí jen před sebe a z dorážky vstřelil gól Libor Boháček – 0:1. Skláři našli rychlou odpověď o dvě minuty později. V přesilové hře poslal Žák křižnou přihrávku od modré čáry na Blažka a ten golfákem „procedil" puk přes gólmana Opršala, který puk jen zpomalil – 1:1.

Vedení na svou stranu strhli domácí v jedenácté minutě. Ondřej Šíma se na modré čáře napřáhl ke střele, kterou před brankářem tečoval Michal Dolinský – 2:1. První gól ve druhé třetině padl až po sedmi minutách v signalizované výhodě pro Světlou po faulu na Žáka. V mezikruží se ke střele dostal Dolinský, jeho pokus Opršal vyrazil přímo na hůl Jakuba Doležala, a ten navýšil vedení – 3:1.

Další přesný zásah si světelští střelci připsali ve 33. minutě v oslabení. Dobře napadající hráči Světlé donutili soupeře ke křižnému vyhození, ale to zachytil Šíma, který rychle rozehrál do pravého rohu na Křišťana, ten našel na vzdálenější tyči volného Žáka, pro kterého nebyl žádný problém trefit odkrytou bránu – 4:1. O dvě minuty později měla Světlá možnost přesilové hry po nedovoleném zákroku Boháčka. Téměř celou přesilovku domácí strávili v obranném pásmu soupeře a dokázali ji využít Blažkem až dvě sekundy před jejím vypršením – 5:1. Do třetí třetiny vstupovali hosté s dvouminutovým oslabením a již bez gólmana Opršala, kterého nahradil Vašátko. Ten světelským střelcům vzdoroval jen padesát vteřin. To se před ležícím brankářem nejlépe zorientovalKřišťan, který poslal puk pod "víko" – 6:1.

Poslední přesný zásah večera si připsal Petr Včela. Ten projel podél levého mantinelu a střelou pod horní tyč stanovil konečný výsledek – 7:1. „Dnes jsme padesát minut odehráli parádní zápas. Hráli jsme to, co jsme si řekli v kabině. Musíme se teď odrazit, protože bylo hodně proher, na které nejsme moc zvyklí," zhodnotil zápas autor čtyř kanadských bodů Jaroslav Žák. Spokojený byl po zápase i trenér domácího celku Jan Krajíček: „Máme po delší době tři body, tak jsme všichni rádi. Klíčovým impulsem pro tým byl návrat Jardy Žáka, který nezvedl jen první lajnu, ale zvedl všechny okolo svým přístupem. Měli jsme po celý zápas tlak a i když jsme dostali první branku, tak jsme věděli, že touto hrou můžeme pomýšlet na výhru."
Branky a nahrávky: 5. P. Blažek (Žák), 11. Dolinský (Šíma, P. Blažek), 27.Jak. Doležal (Dolisnký), 33. Žák (Křišťan, Šíma), 37. P. Blažek (Žák. Křišťan), 40. Křišťan (P. Včela, O. Včela), 45. P. Včela (Žák) – 3. L. Boháček (J. Boháček) Vyloučení: 10:9, navíc Včela O.(SVE) 2x10 min za nesportovní chování Využití: 3:0 V oslabení: 1:0. Diváci: 206. Třetiny: 2:1, 3:0, 2:0. Světlá n. S.: Jelínek (Koubský) – Venc, Šíma, O. Včela, Svoboda, Špatenka, Jak. Doležal – P. Včela, Varga, Křišťan, Kubát, Jar. Doležal, Kopecký, Šudoma, Dušátko, Nedvěd, P. Blažek, Dolinský.

CHOTĚBOŘ – LITOMYŠL 3:6
Úvod první části byl v režii domácího mužstva, hrálo aktivně, pilně střílelo, vytvářelo si spoustu gólových šancí a gólově se prosadili již v 7. minutě, kdy Luboš Dvořák po přihrávce Josefa Váchy prostřelil hostujícího gólmana Kalouska. Ve 14. minutě hrála Chotěboř přesilovou hru, bohužel bez využití. Následně se hrál rychlý a pohledný hokej, ve kterém měli domácí krásné akce, využít se je ale nepodařilo. Hosté udeřili v 17. minutě, kdy se hostující Ondřej Šeda dostal zpoza branky do slibné pozice a nedůsledně bráněn zasunul puk pod betony domácího Hamariče. Druhou třetinu začali hosté z Litomyšle avizovanou přesilovou hrou, kterou sehráli výborně a těsně před návratem vyloučeného Tomáše Eise se dostali do vedení 2:1, kdy branku vstřelil Ondřej Starý, přihrával mu Ondřej Šeda a Michal Skoumal.
Po minutě však hosté udeřili znovu, když se trefil Rostislav Pilavka, přihrával mu kapitán Ondřej Dvořák. Sebevědomí domácích bylo v této části na nule, byla to pro ně, po povedené první části, dosti velká sprcha. Přesto se však domácí snažili nepříznivý stav zvrátit, bojovali, ale ve 26. minutě opět udeřili hostující hráči z Litomyšle a zvýšili již na 4:1.

O čtvrtou branku se postaral Marek Zavřel, přihrával mu opět kapitán Ondřej Dvořák. Po této brance došlo ke střídání brankářů, za Tomáše Hamariče nastoupil Matěj Pešek. Po chvíli hráli domácí přesilovku, ve které se dostal do samostatného úniku Tomáš Eis, byl však faulován a nestačil zakončit. Rozhodčí však pouze rozpažil. Hostující hráči se však následně dostali šťastně ke kotouči a z protiútoku zvýšili na 5:1, tentokrát se trefil Radek Ondráček, po přihrávkách Marka Zavřela a Marka Jankovského.

To byl dosti zlomový úsek, ve vlastní přesilovce Chotěbořští obdrželi branku, místo toho, aby snížili na 2:4 a dostali se zpět do hry. Bohužel v této části byl rozhodčí pánem na ledě a rozhodl jistě podle nejlepšího svědomí. Domácí následně sehráli ještě dvě přesilové hry, nepodařilo se jim však překonat Kalouska v brance hostí. Domácí Chotěboř měla sice v těchto přesilovkách dost šancí na to, aby zkorigovala výsledek, nastřelila tyčku, střílela několikrát na gólmana z bezprostřední blízkosti, ani jedna střela se však neujala.

Až přišla 37. minuta, kdy si Michal Kraučuk vzal kotouč ve středním pásmu, prokličkoval až za modrou čáru a neskutečnou bombou prostřelil Kalouska do pravého víka. Stav 2:5 se již neměnil. Ve třetím dějství domácí zvýšili svůj výkon, byli aktivnější, měli spoustu šancí, bohužel se jim nepodařilo vstřelit branku. Naopak hosté ve 47. minutě vstřelili svojí šestou branku Budínem. Domácí v závěru výsledek už jenom korigovali.
Branky a nahrávky Chotěboře: 7. Dvořák (Vácha), 37. Kraučuk, 57. Svoboda (Dvořák). Rozhodčí: Doležal – Souček, Honza. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 350. Třetiny: 1:1, 1:4, 1:1. Chotěboř: Hamarič (25. Pešek) – Fibikar, Ludvík,Vácha, Krejčí, Heřmanský, Novotný – Mašek, Müller, Kraučuk – Žemlička, Svoboda, Dvořák – Činčila., Hospodka, Eis – Coufal, Adamec.

Filip Beneš