Svěřenci světelského trenéra Jana Krajíčka si ve třech zápasech poradili s Českou Třebovou, Chotěboř k vyřazení Chrudimi potřebovala čtyři zápasy.

KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA ČTVRTFINÁLE PLAY-OFF

2. ZÁPAS

Č. TŘEBOVÁ – SVĚTLÁ N. S. 4:6

„I když jsem na to důrazně upozorňoval, z hlav hráčů to prostě vymazat nejde, když soupeře porazíte rozdílem osmnácti branek a další zápas máte nastoupit stejně koncentrovaně. Soupeř hrál důrazně a my místy laxně, profesorsky a nedůsledně. Každopádně jsme si sem jeli pro výhru a tu máme, na skóre se v play-off nehraje a v neděli chceme sérii ukončit. V sestavě se objevili dva noví hráči – Jelínek a Hynek, kteří mají vyřízený střídavý start z juniorky HC Rebel. Oba by měli oživit hru a být přínosem pro mužstvo," prozradil světelský trenér Jan Krajíček.

Branky Světlé: Kubát 3, Žák, Venc, Kopecký. Třetiny: 0:1, 2:3, 2:2. Světlá: Zvolánek – Svoboda, O. Včela, Venc, Kůrka, M. Blažek, Šíma, Pancíř – P. Včela, Žák, Kubát, Hynek, Jelínek, Jaroslav Doležal, Kopecký, Jakub Doležal, Sudoma, P. Blažek, Štros.

3. ZÁPAS

SVĚTLÁ N. S. – Č. TŘEBOVÁ 7:3

„První třetinu pojali někteří naši hráči jako silvestrovský mač s fanklubem. Takhle se play-off nehraje, a to bychom to mohli rovnou zabalit. Po důrazné domluvě v kabině bylo na ledě cítit větší úsilí. Soupeř byl sice nebezpečný, ale poslední třetinu odešel fyzicky. My jsme rádi, že jsme zvládli čtvrtfinálovou sérii v nejkratším možném čase a máme dost času se připravit na semifinále. Rád bych poděkoval soupeři za férový boj," zhodnotil zápas světelský kouč.

Branky Světlé: Žák 2, Kubát, Venc, P. Včela, P. Blažek, Kůrka. Třetiny: 1:1, 2:1, 4:1. Světlá: Koubský – Svoboda, O. Včela, Venc, Kůrka, M. Blažek, Šíma, Pancíř – P. Včela, Žák, Kubát, Hynek, Jelínek, Jaroslav Doležal, Kopecký, Jakub Doležal, Sudoma, P. Blažek, Štros.

CHOTĚBOŘ – CHRUDIM 6:3

Od úvodních minut byla Chotěboř lepším týmem, ale svůj tlak nedokázala brankově zužitkovat. Produktivnější byli hosté, kteří po první třetině vedli 2:1.

Vyrovnání v ní odmítl Kubát, který neproměnil trestné střílení. Stejným poměrem byli ve druhém dějství úspěšní domácí a ve třetí třetině už jasně brankově dominovali. Střelecky se dařilo Dvořákovi a Tomáši Ludvíkovi, kteří vsítili po dvou brankách.

Branky Chotěboře: Dvořák 2, T. Ludvík 2, Hospodka, Kubát. Třetiny: 1:2, 2:1, 3:0. Chotěboř: Pešek – J. Ludvík, Krejčí, Vácha, Heřmanský, Kadlec, Hospodka –  Kubát, Eis, Pokorný, Hajšman, Každan, Piskač, Novotný, Dvořák, Žemlička, T. Ludvík.

4. ZÁPAS

CHRUDIM – CHOTĚBOŘ 3:5

Nic nenechali náhodě. Už na ledě Chrudimi ve čtvrtém zápase rozhodli chotěbořští hokejisté o svém postupu do semifinále play-off výhrou 5:3. Do dvoubrankového vedení se Chotěboř dostala už v první třetině zásluhou Tomáše Ludvíka a Váchy, pro kterého to byl premiérový gól v sezoně. V polovině druhé třetiny domácí snížili, ale vzápětí odpověděl Eis. Přesto se podruhé do kabin šlo za stavu 2:3.

„O přestávce jsem hráčům vštěpoval, že na ledě musejí nechat všechno a důležitým momentem bude ustát přesilovou hru domácích," řekl na webových stránkách chotěbořský trenér Martin Kubát. Poslední třetinu hosté vyhráli 2:1 a mohli slavit postup do dalších bojů. Jejich dalším soupeřem bude vítěz zápasu Choceň – Litomyšl.

Branky Chotěboře: Eis 2, T. Ludvík, Vácha, Kubát. Třetiny: 0:2, 2:1, 1:2. Chotěboř: Pešek – J. Ludvík, Krejčí, Vácha, Heřmanský, Kadlec, Hospodka –  Kubát, Eis, Pokorný, Hajšman, Každan, Piskač, Novotný, Dvořák, Žemlička, T. Ludvík.