Jako vítěz krajské hokejové ligy Pardubicka se chtějí pyšnit i ziskem Superpoháru. V něm vedou svěřenci Jana Krajíčka 1:0 na zápasy, když si doma poradili s Náchodem 3:2.

SUPERPOHÁR 1. ZÁPAS

SVĚTLÁ N. S. – NÁCHOD 3:2
Hosté nastoupili k úvodnímu zápasu Superpoháru v brance s Luňákem, chybělo úderné útočné trio Šejnoha, Ježek a Vlček. Domácí se představili v brance s Koubským, v poli hráli zkušení bratři Ondřej a Petr Včelové, ostřílený Žák a kanonýr R. Křišťan.

V první třetině začali domácí náporem a gólově se prosadil ve 3. minutě zkušený Žák, který v úniku obhodil Luňáka – 1:0. Hosty tato branka neposlala do kolen a v úvodu 5. min. po samostatné akci vyrovnal Kodym – 1:1. V polovině 12. minuty hosté chybovali ve středním pásmu a Blažek trestal gólově, když se zdálo, že Luňák kotouč udrží před brankovou čarou – 2:1.

Mdlý výkon na výhru stačil

Na konci osmnácté minuty byl vyloučen Žák, přesilovka vyrovnání nepřinesla. Vstup do druhé třetiny Náchodu vyšel parádně. Hned v první minutě se Světlá provinila špatným střídáním a trest šel odpykat Kopecký. V čase 20:41 Vondřejc našel před brankou Kodyma, který parádně přihrál Stehnovi a ten vyrovnal – 2:2. Následně Zeman vnikl do obranného pásma sklářů a perfektní nahrávkou vybídl ke skórování kapitána Škodu, ten bohužel mířil pouze do výstroje Koubského. Ve 26. minutě byl vyloučen Verner a domácí v následné přesilovce rychle kombinovali a hosté perfektně útočný tlak dokázali eliminovat. V polovině zápasu chybně střídali také hosté z Náchoda a trest za příliš hráčů na ledě šel odsedět Škoda. Ve 34. min. se faulem provinil Janoušek, domácí již hráli přesilovku se střelbou, Luňák byl vždy na místě.

Rozhodující moment přišel v závěru druhé třetiny, kdy domácí potrestali P. Včelou chybnou rozehrávku hostí – 3:2. V závěrečném dějství v čase 44:48 zahákoval Plíhal Žáka a rozhodčí Prchal vyhodnotil nedovolený zákrok na trestné střílení, které sám postižený neproměnil.
Ve 48. minutě byli vzájemně vyloučeni Žák s Javůrkem a zanedlouho fauloval Hendrich, domácí v přesilovce na dvougólový rozdíl skóre nenavýšili. V 52. minutě hráli hosté přesilovku po nedovoleném zákroku Štrose, vyrovnání se Náchod nedočkal. V závěru zápasu domácí hlídali jednogólový náskok, to se jim v určitých momentech se štěstím nakonec podařilo.

„Náš výkon byl rozpačitý, nedostali jsme se do tempa a nenakopla nás ani branka hned z úvodu utkání. Spokojení jsme s výsledkem, protože jsme se přiblížili k dalšímu cíli, což je zisk Superpoháru," řekl světelský trenér Jan Krajíček.

Branky a nahrávky: 3. Žák (R. Křišťan, O. Včela), 11. P. Blažek (Dolinský), 37. P. Včela (R. Křišťaň, Žák). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 403. Světlá nad Sázavou: Koubský (Zvolánek) – Kořínek, Šíma, Banciř, Venc, Jak. Doležal, O. Včela, Svoboda – Kubát, Jar. Doležal, Kopecký, Šudoma, Dolinský, P. Blažek, Dušátko, R. Křišťan, Žák, P. Včela, Štros. Náchod: Luňák (Mertlík) – Hrach, Hendrich, Kosík, Plíhal, Pánek, Javurek – Vlček, Zeman, Kodym, Leeder, Janoušek, Macháň, Vondřejc, Škoda, Verner, Šejnoha, Stehno.