KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

SVĚTLÁ N. S. – CHRUDIM 4:5p
Od začátku se hrál ve Světlé pohledný a vyrovnaný hokej. Domácí se dostali do vedení již v páté minutě, když přesilovou hru využil střelou od modré Ondřej Včela.
Hostům se stejná výhoda nabídla o dvě minuty později a Chrudim s přesilovkou naložila stejně jako domácí. Bylo srovnáno na 1:1. V závěru první třetiny hrála Světlá přesilovku 5 na 3, kterou opět proměnila a dostala se do vedení. Vyrovnaný boj byl k vidění i po přestávce. Šance se střídaly na obou stranách, ale gólmani doslova čarovali. Přesto se branky v Pěšinkách dočkali. To předvedli nádhernou akci Krajíček se Štrosem a na jejím konci byl neomylný Petr Včela – 3:1. „Před třetí třetinou jsme si v kabině řekli, že soupeře nebudeme pouštět do přesilových her," řekl domácí trenér Jan Krajíček. Ale jeho slova si hráči příliš k srdci nevzali. Sice ještě ve 45. minutě přidali branku na 4:1 a zdálo se být rozhodnuto. Jenže vzápětí začala Chrudim hrát přesilovou hru a tu během pěti vteřin využila.

„Zbytečně jsme faulovali ve středním pásmu a nabídli soupeři početní výhodu," nechápavě kroutil hlavou Krajíček. Tato branka vlila hostům krev do žil. Hned za minutu se dostali do brejku a snížili na 4:3. Po této brance si světelský kouč vyžádal oddechový čas, aby tým uklidnil.

Ten však nepomohl. Pět minut před koncem prohráli domácí vhazování a střela zaplachtila až za Koubského záda – 4:4. Svěřenci trenéra Krajíčka nic nevzdávali a mohli získat tři body. Velké šance Štrose a Doležala zůstaly ovšem nevyužity a zápas došel do prodloužení a v něm byla šťastnější Chrudim, která si odvezla bonusový bod.
„Do zápasu jsme vstoupili aktivně a do čtyřicáté páté minuty jsme hráli to, co jsme si řekli. O vítězství jsme přišli díky našim individuálním chybám a nedisciplinovaností," má jasno Krajíček.

Branky: O. Včela, Štros, P. Včela, Krajíček. Rozhodčí: Kukeně – Filip, Šťastná. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:2. Diváci: 250. Třetiny: 2:1, 1:0, 1:3 – 0:1. Světlá n. S.: Koubský – O. Včela, Svoboda, Diviš, Venc, Bancíř, Vala – P. Včela, Krajíček, Benda – Ruml, Doležal, Kopecký – Vacek, Štros, Didiáš.