To si na premiérový zápas připravili hokejisté Havlíčkova Brodu pod novodobou hlavičkou Bruslařského klubu.

V prvním přípravném zápase na nadcházející sezonu je čekaly na třebíčském zimním stadionu Moravské Budějovice. Ty vedly v zápase už 3:0 a 4:1, ale nakonec se z vítězství radovali svěřenci havlíčkobrodského kouče Aleše Tottera.

PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS

M. BUDĚJOVICE – H. BROD 5:6

Lépe do utkání vstoupili domácí Moravské Budějovice, které pozornost gólmana Panece vyzkoušely už ve druhé minutě.

Do dobré střelecké pozice se dostal Račický, ale netrefil odkrytou branku. Následně přišla pro brodské hráče kritická šestiminutovka, ve které třikrát inkasovali.

Nejdříve se po své úvodní šanci prosadil Račický, po něm se z přesilovky trefil Barták a na hrozivých 3:0 upravil po individuální akci Lupač.

„Náš mladý tým měl ze soupeře zbytečný respekt. Dostali jsme zbytečné góly a zaslouženě jsme prohrávali," řekl na úvod brodský trenér Aleš Totter.

Brankové hody pokračovaly v první třetině i nadále.

Jen o minutu později se podařilo snížit Vladimíru Szilvovi, ale tříbrankový náskok si Moravské Budějovice vzaly zpět po třech minutách, kdy se prosadil Pěška.

Poslední slovo úvodní dvacetiminutovky si vzal nadějný brodský obránce David Vala, který při další přesilovce propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:2.

Domácí, vědomi si ztráty pohodlného vedení, do prostřední části vlétli jako uragán, ale červené světlo se rozsvítilo na druhé straně, když Křesťan zužitkoval přihrávku od Blažka.

O dvoubrankové vedení se na druhý pokus postaral opět Pěška, odčinil tak neproměněné trestné střílení, kdy nechal vyniknout gólmana Dusíka, který nahradil v brodské kleci Penece. V následujících minutách se puk třepetal pouze v domácí kleci. O vyrovnání na 5:5 se postarali Brebera s Markem Havlem a dokonalý obrat dokončil čtyři minuty před konce Tomáš Chlubna 5:6.

Trenér Aleš Totter dává dohromady ideální tým na druholigovou sezonu. K dispozici má 29 jmen.

„Pokusil bych se napravit nedostatek informací o soupisce. V průběhu června a července jsme oslovili všechny naše hráče a nabídli jim přípravný kemp pro II. ligu. Někteří kluci jako Pavlík, Jelínek, Novotný, Němec, Opršal, Kubát či Bradáč této nabídky z pracovních nebo jiných důvodů nevyužili. Ze sousedního Pelhřimova jsme usilovali i o Plachého, Adama a Kadlece. První dva zůstali v Pelhřimově, Kadlec zkouší štěstí v Technice Brno. Příprava pod vedením Aleše Tottera začala 27. 7. Začalo se čtyřdenním drilem v tělocvičně pod dozorem Roberta Mrkvičky a 31. 7. vyjeli kluci prvně na led. Přípravný kemp vrcholí úterním zápasem v Třebíči proti Moravským Budějovicím (5:6 – pozn. autora) a v sobotu zápasem doma s Pískem (od 17.00). Poté by mělo dojít k zúžení kádru," uvedl na webových stránkách BK Havlíčkův Brod jeho předseda David Kozlík.

„Tvoříme nový tým, zkoušíme nové hráče. Líbilo se mi, že jsme našli vůli a zápas jsme otočili. Musíme pracovat na systému hr," má jasno Totter.