Ve II. lize skončili na sedmém místě a v play-off narazí na Písek, se kterým zahájí sérii dnes od 18 hodin v Kotlině. Svěřenci Aleše Tottera mají Písku co vracet, neboť ve 23. kole na jeho ledě prohráli ostudně 11:1.

„Čekám vyrovnanou sérii, chceme odčinit potupný zápas v Písku 11:1," řekl na úvod předseda BK David Kozlík a dodal: „Písek mě trochu zklamal, čekal jsem, že bude tabulkově někde jinde. Bude to tuhý boj na tři zápasy." Jenže právě tato porážka brodský tým nakopla a v dalších osmi zápasech se vezl na vítězné vlně, která mu prakticky zaručila účast v play-off.

„Já jsem spokojený maximálně, play-off je odměna za odvedenou práci v klubu. Už teď hodnotíme sezonu jako úspěšnou. Spokojenost vládne, ale přes Písek chceme postoupit i kvůli fanouškům, kteří byli po celou sezonu skvělí," pochvaluje si probíhající sezonu Kozlík. Tým se může opřít o zkušenou trojici Miroslava Dubna, Lukáše Endála, Miroslava Třetinu, ale i o dravé mládí. „Přiznám se, že největším překvapením jsou všichni mladí hráči, ale i zkušení Miroslav Duben, Miroslav Třetina a Lukáš Endál předčili moje očekávání, tento kolektiv jim prospěl. Těžko vyzdvihovat jedince, rozhodně nikdo nezklamal. Perspektiva týmu je velká," mne si ruce předseda BK. S účastí v play-off je maximálně spokojený i brodský trenér Aleš Totter. „Našim hendikepem bylo, že jsme v letním období dávali dohromady zcela nový tým. Dokázali jsme vytipovat správné hráče, takže sedmé místo beru jako malý zázrak a dobrou vizitku, jak pro vedení, samotné hráče, tak i pro realizační tým. Play-off bereme jako další zkušenost pro tento tým. Hraje se na dva vítězné zápasy, tak to bude i o štěstí, uvidíme, jak se s tím v domácím prostředí popasujeme. Každopádně ať dopadne play-off jakkoliv, tak sezonu budeme hodnotit úspěšně. Sezonu jsme postavili na týmovosti, každý hráč měl svou roli, kterou dokázal plnit. Naší tendencí je tento tým udržet pohromadě," řekl na závěr kouč brodského BK.