Ani na třetí pokus nedokázali brodští Rebelové najít recept na Horáckou Slávii. V jejím kádru se objevil Wasserbauer, Němec a Holec, kteří dříve oblékali dres Rebelů.

„Byla to taková nostalgie, ale tady se to opravdu hodně obměnilo a z těch kluků, co zde byli se mnou, tady už není prakticky žádný," vrátil se o tři roky zpět Miroslav Holec.

Jeho tým se dostal na začátku první třetiny do vedení a tento stav dokázali držet až do závěru druhého dějství.

„Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře a prvních deset nebo dvanáct minut jsme byli hodně pasivní na to, že jsme hráli doma. Jak se tak říká, tahali jsme nohy z medu. V první třetině jsme měli dvě šance Petra Polodny a Lukáše Endála, který trefil tyčku. Výsledek asi odpovídal předvedené hře," měl jasno domácí asistent trenéra Richard Cachnín.

Naopak s výkonem z úvodu utkání mohl být spokojený třebíčský Kamil Pokorný. „Doma jsme odehráli výborný zápas s Českými Budějovicemi, ale nedali jsme branky. Proto jsme měli dnes trochu nůž na krku. Ono se říká, že je teprve začátek, ale my jsme potřebovali nutně bodovat. V první třetině jsme se dostali do vedení. Domácí sice dali tyčku, ale myslím si, že v první třetině jsme hráli slušně," chválil své svěřence.

Rozhodl nájezd Holce

Potom přišel vyrovnávací gól Lukáše Havla, ale vyrovnaný stav vydržel pouze dvě minuty, to prostřelil výborného Dolejše Laš. „Nebyla to pro nás jednoduchá situace, proto si strašně vážím toho druhého gólu, který byl podle mě strašně důležitý, protože jsme šli do vedení," řekl Pokorný.

I na druhou třebíčskou branku dokázal odpovědět Havel. Rebelové se dostali na koně, mohli soupeře dorazit, ale dvě super šance zahodil Berger.

„V hokeji zákonitě přijde trest, nedáš – dostaneš. Přesilová hra, chyba mladého beka, a Míra Holec to potrestal," smutnil Cachnín a reagoval tak na proměněný trestný nájezd Holce, který vítězství Třebíče pečetil ještě půl minuty před koncem do prázdné branky.

„Měl jsem tři šance, při kterých jsem vymýšlel kraviny. Proto jsem věděl, že budu střílet penaltu pod vyrážečku," objasnil rozhodující moment zápasu Holec.

Výkon soupeře sportovně uznal Richard Cachnín: „Body jsme si za to dnes asi nezasloužili a já gratuluji soupeři k vítězství."

Naopak autor dvou brodských branek Lukáš Havel byl jiného názoru. „Moje dva góly nic neznamenají, když jsme neurvali ani bod. Mrzí nás to, ale je to škoda. Určitě jsme si nějaké body zasloužili."

Spokojený domů do Třebíče odjížděl třebíčský kouč. „My jsme za body strašně vděční. Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Jak my, tak i soupeř měl gólové šance. Byli jsme o ty dva góly šťastnější," dodal Pokorný.