Na začátku týdne se rozjelo předkolo play off o Pohár Vladimíra Martince. V něm se utká Choceň s Poličkou a právě Skláři s rezervou Havlíčkova Brodu. Chotěboř je nasazena rovnou do semifinále, kde bude jejím soupeřem lepší z dvojice Choceň, Polička.

KRAJSKÁ LIGA PARDUBICKA
4. ČTVRTFINÁLE
SVĚTLÁ N. S. – Č. TŘEBOVÁ 4:5

„Odehráli jsme dnes dobrý zápas a měli na to soupeře porazit. I když jsme po první třetině prohrávali, dokázali jsme skóre otočit. Bojovali jsme co to šlo, ale dvakrát smolně inkasovali na konci. Tím pro nás série skončila a je to škoda. Měli jsme teď tým, který hodně bojoval a soupeř by to měl ještě hodně těžké. Chci poděkovat fanouškům, kteří s námi jeli na oba výjezdy a dnes byli opět skvělí. Zase prokázali, že jsou nejlepšími fanoušky v kraji,“ řekl k utkání Ondřej Včela.

Ilustrační foto.
Méně se krade i loupí, přibylo úvěrových podvodů

S hodnocením se přidal i hrající trenér světelských Sklářů Jakub Kořínek. „Po první třetině, kdy jsme předvedli několik chyb, se nám podařilo utkání otočit na naší stranu. Vypadalo to, že máme vše pod kontrolou a směřujeme k vítězství. Přišel ale infarktový závěr, kdy jsme nejdříve nevyužili tresné střílení a přestali hrát koncentrovaně dozadu, za což nás důrazný soupeř dvakrát potrestal. S Českou Třebovou jsme odehráli minimálně dva vyrovnané zápasy. Bohužel jsme ale v sérii předvedli několik výpadků a to rozhodlo. Vyřadil nás silný soupeř, kterému přeji štěstí do dalších bojů.“

Branky a nahrávky: 4. Dolinský (Blažek, Šíma), 23. Špatenka (P. Včela), 26. P. Včela (O. Včela), 35. Jar. Doležal (Kopecký) – 7. Jindřich (Prachař), 9. Hemský (Fúzik, Jar. Moučka), 10. Prachař (Jindřich), 59. Fúzik (Hemský, Procházka), 60. Vlček (Škvor, Hemský). Rozhodčí: Čížek – Kis, Pecina. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Třetiny: 1:3, 3:0, 0:2. Konečný stav série: 1:3. Světlá nad Sázavou: Zvolánek (10. Koubský) – Svoboda, O. Včela, Šíma, Špatenka, Kořínek, Fibikar – Vantuch, Blažek, Štros, P. Včela, Dolinský, Jar. Doležal, Jak. Doležal, Kopecký, Kubát.

Program předkola play off o Pohár Vladimíra Martince
Choceň – Polička
Úterý 20. února: Světlá n. S. – H. Brod B
Čtvrtek 22. února: H. Brod B – Světlá n. S.
Neděle 25. února: Světlá n. S. – H. Brod B

Program semifinále play off o Pohár Vladimíra Martince
Středa 28. února: Chotěboř – Choceň/Polička
Neděle 4. března: Choceň/Polička – Chotěboř
Středa 7. března: Chotěboř – Choceň/Polička