Nyní se jako reálná možnost jeví, že se příští rok v Kotlině bude hrát II. liga. Shodli se na tom akcionáři HC Rebel se zástupci Bruslařského klubu. „V podstatě jsme se na tom s akciovkou dohodli," potvrzuje David Kozlík, předseda výboru Bruslařského klubu.

Existuje však několik překážek, které brání tomu, aby se v Havlíčkově Brodě mohla II. liga hrát. Jako hlavní podmínku uvádí všichni aktéři finanční vyrovnání s Českým svazem ledního hokeje (ČSLH). „Pokud zde chceme hrát II. ligu, tak musí být vůči svazu bezdlužnost, jinak to nejde. HC Rebel se zaručil, že dá vše do pořádku, aby vše mohlo být převedeno na BK. Nyní záleží, jak se to stihne, jestli to bude teď, nebo se to udělá až v průběhu sezony. Nejprve však záleží na zaplacení dluhu," připomíná Kozlík.

Dluhu vůči ČSLH si akcionáři HC Rebel jsou vědomi, nejprve však chtějí, aby svaz vyrovnal požadavky vůči nim. „Svazu dlužíme peníze za pokuty, které jsme obdrželi. Druhá věc je, že svaz blokuje daleko větší částku pro nás. Takže je na nich, aby nám vyplatili ty peníze za odchovaného hráče, jelikož ta částka několika násobně převyšuje náš dluh vůči nim," zlobí se Evžen Vopelka předseda představenstva HC Rebel.

Havlíčkobrodský hokej tak ještě nemá vyhráno. Květen bude rozhodující.

Lukáš Zelený