I. LIGA ML. DOROSTU

H. BROD – KRKONOŠE 1:2
Prioritou mladších dorostenců HC Rebel je postup do extraligy, žel hned v úvodním utkání nového roku nečekaně klopýtli, když v Kotlině řádil vládce Krkonoš. Domácí se elánem vrhli do boje, ale když již ve 4. minutě otevřel skóre Teplý, zdálo se, že v Kotlině zavládne pohoda. Hráči z hor však byli opačného názoru a za dvě minuty srovnali na 1:1. V polovině úvodní třetiny upláchl brodské obraně Vaňát, otočil na 1:2 a tento stav vydržel až do konce střetnutí.

Dvě třetiny bez branek

V následných dvou třetinách to bylo uporné a a místy až zoufalé dobývání krkonošské pevnosti jménem Dvořák, když muž s maskou chvílemi čaroval.

Brodští mladíci si připravili spoustu gólových příležitostí, v polovině zápasu se Cachnín ocitl sám před Dvořákem, nedokázal však přehodit jeho beton. Na nedostatek práce si však nemohl stěžovat ani brodský gólman Arbelovský, který úspěšně vyřešil několik brejkových akcí chlapců z podhůří.

„Porážka pochopitelně mrzí, chyby však musíme hledat ve vlastních řadách. Již od začátku soutěže se nám nedaří pohotové a úspěšné zakončování akcí, neskórujeme ani z jasných gólových příležitostí a poněvadž měli chlapci z hor vynikající defenzivu v čele s golmanem Dvořákem, nápor brodských borců odvrátili a zaslouženě vyhráli," mohl pouze konstatovat šéf domácí střídačky Milan Kraučuk.
Branky: 4. Teplý – 6. Chlaicher, 12. Vaňát. Rozhodčí: Žák – Capouch, Kopic. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 85. Třetiny: 1:2, 0:0, 0:0. Havlíčkův Brod: Arbelovský – Lachman, Adam, Rubner, Zvěřina, Marek, Horák – Petržílek, Holenda, Piskač -Teplý, Cachnín, Pejchal – Pokorný, Přibyl, Tecl – Kulhánek, Kohout.

I. LIGA JUNIORŮ

H. BROD – PZ KLADNO 6:1
Nejstarší mládežnická kategorie Rebelů na ledě Kotliny přivítala PZ Kladno a do svého soupeře se s chutí zakousla, když mu nekompromisně nasázela tři góly. Hostům se sice podařilo snížit, ale Havlíčkův Brod se nenechal rozhodit a došel si pro cenné vítězství 6:1.
Hattrickem se blýskl „áčkař" Tomáš Chlubna, své osmnáctiny oslavil stylově dvěma trefami Josef Drobný a jednou se zapsal do střelecké listiny Jan Krajcigr.

„ V první třetině mi to z obou stran přišlo jako takový vánoční duel. Kladno je velmi silné v útočné fázi, hraje na dlouhé přihrávky a má šikovné útočníky. Věděli jsme, že v obraně to ale tolik nedobruslují. Podařilo se nám potom dát dva rychlé góly a myslím si, že kdyby nebylo naší menší střelecké impotence, mohli jsme utkání rozhodnout už v jeho půlce. Nakonec jsme dali třetí gól a uklidnili jsme se. Soupeř sice snížil z přesilovky, ale myslím si, že dnes nebylo o vítězi pochyb, protože kluci hýřili pohybem a v útoku jsme předváděli hezké kombinace. Bylo to naprosto zasloužené vítězství a jsem rád, že jsme pořád ve hře o play-off," zhodnotil zápas brodský kouč Richard Cachnín.
Branky a nahrávky: 25. Chlubna (Kittler, Brebera), 30. Drobný (Brebera), 37. Chlubna (Pazourek, Hlídek), 54. Drobný (Brebera), 55. Chlubna (Krajcigr), 58. Krajcigr (Pazourek) – 45. Plihl (Bodor). Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 7:10, navíc Bednár (KLP) OT 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 79. Třetiny: 0:0, 3:0, 3:1. H. Brod: Spáčil – Lobo, Mendl, Krajcigr, Vlček, Němec – Motl, Brebera, Chlubna – Hlídek, Pazourek, Drobný – Přibyl, Kittler, Polák – Málek.

Alois Svoboda