Hráče a zároveň trenéra Jana Krajíčka vystřídal na lavičce bývalý mládežnický trenér HC Rebel Havlíčkův Brod Petr Jansík. Ten si premiéru určitě představoval jinak, protože musel přihlížet prohře 3:5. „Je těžké zároveň hrát a koučovat," přiznává bývalý trenér Světlé, Jan Krajíček.

KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

SVĚTLÁ N. S. – CHOCEŇ 3:5
Zápas začal smolně pro hostujícího gólmana Sajdla, který v šesté minutě pro zranění musel být vystřídán Malým. Hosté Světlou zaskočili aktivní hrou a šťastně se dostali do vedení.

Před koncem první třetiny se ještě prosadil tvrdou střelou Prachař – 0:2. Trenér Jansík se rozhodl do druhé třetiny dát do branky Nováka. Ve 27. minutě se podařilo Doležalovi snížit, ale domácí byli na dosah o jednu branku pouze minutu.

To z půlky vypálil Pokorný a jeho střela zaskočila Nováka. Potom se začal hrát hokej nahoru dolů, ale další dvě branky přidali hosté. Do závěrečného dějství vstoupili domácí s odhodláním s výsledkem něco udělat. To se jim dařilo do 49. minuty, kdy se prosadil Kopecký se Štrosem, kteří snížili na 3:5. Následně se Světlé už nepodařilo skórovat, a to ani při power play. Hosté se tak mohli radovat ze tří bodů.
„Byl jsem na prvním zápase a vůbec jsem nevěděl, co mám od Chocně očekávat. Musím přiznat, že mě její úroveň mile překvapila. Bohužel jsme první a třetí gól inkasovali příliš lacině a tyto dvě chyby ovlivnily průběh utkání. Jsem rád, že se nám zápas povedl aspoň zkorigovat," řekl Petr Jansík.

Branky: Doležal, Kopecký, Štros – Knytl, Prachař, Pokorný, Krejza, Pilař. Rozhodčí: Kukeně – Padevět, Mrázek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 312. Třetiny: 0:2, 1:3, 2:0. Světlá: Koubský (21. Novák) – Doležal, Bancíř, Venc, Vala, Benda, O. Včela – P. Včela, Krajíček, Ruml, Didiáš, Diviš, Kapec, Vacek, Svoboda, Křišťan, Kopecký.