Den po skončení sezony byla odvolána trenérská dvojice Jiří Rech, Milan Chalupa. V této sezoně jde už o druhou změnu, v jejím průběhu byl odvolán Karel Dvořák.

To se stalo na začátku listopadu 2012, trenér Rech vedl tedy havlíčkobrodské hokejisty celkem v 36 utkáních. K tomuto kroku se vedení havlíčkobrodského klubu rozhodlo na základě hladkého vyřazení ve čtvrtfinále play off s Mladou Boleslaví.

Přitom tým si ještě loni bývalého extraligistu pro první kolo přál, ale série skončila velkým vystřízlivěním a porážkou 4:0. Navíc zápasy byly poměrně jednoznačné, doma Rebelové prohráli 2:7 a 2:6.

„Důvodem je, že nový kouč přebíral tým na šestém místě po odvolaném trenérovi Dvořákovi a v konečném hodnocení jsme ještě o dvě příčky klesli," prohlásil generální manažer havlíčkobrodského klubu Augustin Žák.

Protože sezona pro tým z Vysočiny v úterý skončila, klub netlačí čas na jmenování nové trenérské dvojice.

„Otázkou výběru se přesto budeme zabývat v nejbližší době. Zatím bych to víc nechtěl konkretizovat," doplnil své stanovisko Augustin Žák.
Během uplynulé sezony došlo v týmu i k hráčským vyhazovům. Na konci třetí čtvrtiny základní části klub ukončil z výkonnostních důvodů spolupráci s obráncem Marianem Moravou a útočníkem Miroslavem Třetinou.