Jejich svatyni v sousedském duelu skvěle ochránil dvaadvacetiletý gólman Hradce Králové Ondřej Kacetl, který významnou měrou přispěl k výhře Rebelů nad Duklou.

Byl to právě host z Mountfieldu, který řadou svých bravurních zákroků, především hbitou lapačkou, doslova otrávil soupeřovy útočníky. „Jeho start jsme dohodli ráno před utkáním," prozradil asistent brodského trenéra Richard Cachnín. „Nyní se hraje ve velkém tempu, během týdne čtyři zápasy, takže si mohl alespoň Dolejš trošku odpočinout," dodal Cachnín.

Gólman Rebelů čelil v utkání celkem devětatřiceti střelám, za záda mu proklouzla jediná…

Ondro, prozraďte, jak jste se vůbec tak najednou ocitl v brodském dresu?

Pavel Kantor nyní chytl vynikající formu a nechtěl jsem jenom sedět na lavičce a dívat se. Takže jsem přivítal možnost jít hrát za Havlíčkův Brod. Byla to pro mě jediná možnost, jak chytat.

Na vítězství Rebelů jste měl lví podíl. Cítíte to také tak?

Tak párkrát mě to tam trefilo. (smích). Kluci ale hráli perfektně dozadu, v první třetině mě zastoupili a chytili jasný gól. Kluci pomohli mně, já zase jim, a jsem za to ohromně rád.

Jak se vám chytalo? Byl to jeden z vašich nejlepších výkonů?

Já jsem především rád, že jsem po dlouhé době mohl chytat. V Hradci jsem se v poslední době do branky nedostal, takže jsem byl rád za tuto příležitost a jsem moc rád, že mi to vyšlo.

Nějakou dobu jste nechytal, jak moc náročné pro vás bylo být opět v plném zápřahu? Navíc v ostře sledovaném derby…

Užil jsem si to naplno. Trenér nás upozorňoval na specifika derby, ale vyšlo nám to parádně. Stálo mě to ohromné množství sil, protože jak jsem měsíc nechytal, byl jsem v první třetině takovej zavařenej. Navíc v hale bylo velké teplo, bylo to opravdu hodně náročné.