VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Řízná dechovka zazní zámeckým nádvořím ve Žďáře

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - Skladby Kmocha, Vejvody, Vacka a mnoha dalších skladatelů zahrají kapely na třetím ročníku obnoveného Festivalu dechových hudeb Vysočiny 2007. Ten se uskuteční 16. června v areálu zámeckého nádvoří ve Žďáře nad Sázavou.

26.5.2007
SDÍLEJ:

Veselá Sedma. Novoměstská dechovka s více než dvacetiletou historií je spolupořadatelem Festivalu dechových hudeb Vysočina 2007.Foto: DENÍK/Daniel Burda

„Přehlídky dechových hudeb měly kdysi ve Žďáře tradici. Před třemi lety se nám ji podařilo obnovit. O festival je velký zájem, jak ze strany účinkujících, tak ze strany posluchačů,“ řekl Roman Omes, ředitel pořádajícího domu kultury.

V letošním ročníku vystoupí Dechový orchestr mladých z Chotěboře, Salonní dechový orchestr ze Žďáru nad Sázavou, německá kapela Jänschwalder Blasmusikanten, Golčovanka, Stavovanka, Veselá sedma a Hornobojani. V programu se také představí novoměstské mažoretky.

Každá dechovka má připravený půlhodinový program, v němž zahrají skladby jak starých, tak současných autorů.

„První ročník obnoveného festivalu v roce 2005 navštívilo asi osm set posluchačů. Byli jsme z toho mile překvapeni. Proto jsme se rozhodli uspořádat i další ročníky,“ informovala Zdeňka Burešová, dramaturgyně festivalu. „V loňském roce se na nádvoří místního zámku sjeli diváci nejen ze Žďárska, ale i ze vzdálenějších měst, například z Kutné Hory,“ dodala Burešová.

S každou kapelou, která zde zahraje, zazpívají nejen jejich stálí zpěváci, ale i hostující profesionálové Josef Oplt a Blanka Tůmová.

Patrony festivalu jsou hudební skladatel a dirigent Antonín Votava a kapelník Mistříňanky Antonín Pavluš.

„Snažíme se na přehlídku pozvat nejen soubory s dlouholetou tradicí a zkušenými muzikanty, ale i dětské nebo mládežnické dechovky. Letos bude nejmladší generaci muzikantů reprezentovat právě Dechový orchestr mladých ze Základní umělecké školy v Chotěboři,“ vysvětlila Burešová.

„Kapely budou vystupovat na prvním nádvoří zámku ve Žďáře nad Sázavou v sobotu 16. června od 14 hodin,“ sdělil Roman Omes.

26.5.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 25 000 Kč Chovatelé a ošetřovatelé skotu, koz a ovcí stájník - nahaněč. Požadované vzdělání: bez vzdělání. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: - nahánění krav na dojírnu, - časová flexibilita, kladný vztah k zvířatům, ochota učit se novým dovednostem, výhodou praxe v zemědělství a s chovem skotu, Osobní kontakt možný po předchozí tel. domluvě.. Pracoviště: Zs vilémov, a.s. - mléčná farma, 582 45 Uhelná Příbram. Informace: Milan Lašek, +420 720 984 345. Zdravotnictví - Zdravotnictví Masér, fyzioterapeut 27 000 Kč Fyzioterapeuti s osvědčením fyzioterapeut/ka. Požadované vzdělání: vyšší odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 27000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Osobní kontakt možný po předchozí tel. domluvě.. Pracoviště: Rehabilitační ústav pro cévní choroby mozkové spol. s r.o., Dr. Rykra, č.p. 859, 583 01 Chotěboř. Informace: Květa Čapková, +420 604 233 191. Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 18 000 Kč Číšníci a servírky obsluha kavárny - barista. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 18000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: - spolehlivost, zodpovědnost, pečlivost, kladný přístup k práci, ochota učit se novým věcem, časová flexibilita, příjemné vystupování, kreativita, schopnost organizace práce, zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství, výhodou baristický kurz a předchozí pracovní zkušenosti v oboru, - práce za barem, příprava kávy a občerstvení, obsluha hostů, sledování zásob, drobný úklid, organizace práce, - prac. poměr na 1 rok s možností prodloužení, Osobní kontakt možný po předchozí tel. domluvě.. Pracoviště: Romana dohnalová - vymazlená kavárna, U Sv. Jána, č.p. 3609, 580 01 Havlíčkův Brod 1. Informace: Romana Dohnalová, +420 605 730 286. Technika a elektrotechnika - Technika a elektrotechnika Operátor strojů a 15 500 Kč Obsluha strojů na výrobu mléčných výrobků pracovník výroby sýrů. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15500 kč, mzda max. 18000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: - min. výuční list (potravinářský obor výhodou), pečlivost, svědomitost, časová flexibilita, - obsluha a sanitace výrobního zařízení, dodržování výrobních postupů, - prac. doba: PO-PÁ 5:30 - 13:30 a 14:00 - 22:00 hodin (v případě zvýšených objemů výroby i SO a NE), Osobní kontakt možný každý pátek v 9-10 hodin.. Pracoviště: Savencia fromage & dairy czech republic, a.s. - tpk-pribina, Hesov, č.p. 421, 582 22 Přibyslav. Informace: Blanka Křížová, +420 727 932 533,569 493 406.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Neplacení alimentů. Ilustrační foto.

Otec zapomíná, že má dceru

Úspěšní studenti 9. ročníku jsou důkazem, že ani ve vyšším věku člověk nemusí rezignovat na vzdělání.

Senior akademie v Chotěboři již úspěšně skončila

Bývalé ředitelce Charity poděkovali brodští radní

Havlíčkův Brod – Slavnostního přijetí od zástupců vedení města se ve středu 17. října dostalo Anně Blažkové, bývalé ředitelce Oblastní charity v Havlíčkově Brodě. Od města převzala ocenění za významný a dlouhodobý přínos v sociální práci ve města Havlíčkův Brod.

Válečný veterán se v Afghánistánu díval smrti do tváře

Vysočina – Na bezpečnost plavců v Městských lázních v Novém Městě na Moravě nyní dohlíží válečný veterán Miloš Prášil. Přestože ho voda málem zahubila, na tento živel nezanevřel.

Mnohdy jsem kroutil hlavou nad tím, co všechno člověk dokáže, říká Marek

Pelhřimov – Na pultech knihkupectví mnozí jistě už zahlédli novou Českou knihu rekordů. O tom, jak taková publikace vlastně vznikala, co všechno v ní mohou čtenáři najít nebo, že se vlastně ne vždy musí všechno povést, promluvil Miroslav Marek, prezident pelhřimovské Agentury Dobrý den, která za tvorbou již šestého vydání této knihy stojí.

Studenti nahlédli na chov koz a ochutnali sýry

Havlíčkobrodsko - Studenti Střední odborné školy Jihlava, konkrétně prvního ročníku oboru potraviny a výživa a druhého ročníku oboru kuchař číšník, se vydali na ekologickou farmu rodiny Dvorských v Olešence na Havlíčkobrodsku.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT