Od 19 hodin bude talentovaný muzikant hrát v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě.

Na kontě víc než stovku koncertů

„Dobře temperovaný klavír Johana Sebastiana Bacha, často také nazýván jako Starý zákon klavírní hry, je jedním z nejgeniálnějších děl pro klavír vůbec. Velmi hluboká hudba, disponující velmistrovskou Bachovou prací s vícehlasem, odráží duchovní atmosféru spjatou s kouzlem přicházejících Vánoc. Zazní první tři preludia a fugy z prvního dílu tohoto cyklu. Dále uslyšíte lyrické i virtuózní skladby dvou velkých klavírních romantiků," prozradil za pořadatele z Klubu Oko Jakub Baloun.

Daniel Jun se po úspěchu v Národní soutěži ZUŠ v roce 2005, kde obsadil druhé místo, rozhodl pro studium klavíru na Konzervatoři P. J. Vejvanovského v Kroměříži v klavírní třídě Vandy Jandové. Již v té době se začal věnovat pravidelné koncertní činnosti, za posledních několik let studií má na kontě již 100 koncertních vystoupení na mnoha místech v České republice a zahraničí a účastní se řady mezinárodních mistrovských interpretačních kurzů.

Na JAMU v Brně působil od roku 2007 jako studijní model klavírního oddělení a spolupracuje při svém studiu také s dalšími významnými českými i zahraničními pianisty, např. Karlem Košárkem, Ivanem Klánským, Alenou Vlasákovou, Janem Jiraským, Jonathanem Anerem (Německo), Martinou Schulmeistrovou, Ondřejem Hubáčkem a řadou dalších.

V březnu 2010 se stal finalistou 29. ročníku Mezinárodní klavírní soutěže Bedřicha Smetany v Plzni a v současné době se připravuje na řadu domácích i zahraničních soutěží, stejně tak na desítky dalších sólových klavírních recitálů u nás i v zahraničí, které budou probíhat v průběhu sezóny 2012/2013.