Bára Štěpánová měla svou kariéru předurčenou takřka od dětství. Od 4 let hrála na klavír a kytaru a zpívala také s Kühnovým dětským sborem. Dokonce se jako dítě představila i na prknech Národního divadla. V současnosti je Bára vidět hlavně v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Zajímavostí je, že po revoluci plná nadšení a elánu pracovala v týmu prezidenta Václava Havla. „Václav se obklopil lidmi, kterým věřil. Nebylo o čem přemýšlet. Pracovala jsem jako jeho sekretářka, já tomu říkám, že jsem dostala moc býti vrátným. Plánovala jsem návštěvy, zvedala telefony. Tehdy na hradě skoro nic nefungovalo. Přesto to bylo krásné období,“ vzpomíná. Sama říká, že jako herečka jej svými kvalitami na postu sekretářky natolik přesvědčila, že si pak jednu vzal.

Terapeutická kavárna Pohodička z Náměště nad Oslavou nabízí snídani v Jaderné elektrárně Dukovany.
Snídaně pro dobrou věc pomáhají těm, kteří pomáhají

Bára Štěpánová je živelná, vtipná a nemá problém udělat si legraci sama ze sebe. Například když mluvila o svých řidičských dovednostech. „Jsem to, čemu pánové říkají kráva za volantem,“ směje se.

„Mám auto, hezké, černé i trochu sportovní. Ale na boku mám nalepenou krávu, aby každý hned poznal, co to řídí. Neumím řadit, proto musím mít automat. To je už na mne moc – řídit a ještě k tomu i řadit,“ bez okolků přiznává. Když sedá za volant, musí být zásadně nalíčená a nastrojená. „Je to proto, aby mi to slušelo, když mě budou dávat do rakve. Každý si pak řekne: ona je mrtvá, ale jak je krásná!“ Se smíchem přiznává.

Zrzatá umělkyně je velkou milovnicí zvířat. „Myslím si, že psů není nikdy dost. Upřednostňuji ty velké a chlupaté. Máme doma fenku německého ovčáka. Je především hlídací, ale přes zimu ji pouštíme dovnitř, takže se z ní ze dne na den stává gaučový pes. Ale to víte, že si rychle zvykla. Vůbec se nebránila. Občas dokonce spí v posteli vedle mě místo mého muže. To je tam pak samá hlína a písek, no zkrátka bouda!“ Prozradila.

Bára Štěpánová je po třetí vdaná, s druhým manželem má dceru Dominiku.