„Jeho příběhy jsou populární především mezi mládeží, ironie, někdy trochu absurdní a škodolibý humor ale baví i odrostlejší čtenáře. V akci jsme viděli hned několik jeho titulů. Mládí v hajzlu, Neviditelný, Nestydaté plavky či jeho poslední vyprodanou knihu, Zázrak v plechovce,“ uvedla Olga Wasserbauerová z Krajské knihovny Vysočina.

Čeští čtenáři mají možnost setkat se s populárním spisovatelem na jeho turné po republice celkem třicetkrát. Turné pojmenované po jeho nejoblíbenější sérii Mládí v hajzlu je spojené se scénickým čtením projektu LiStOVání.

„Hlavní postavy knih nám představili Jiří Ressler a Věra Hollá. Děj knih nám podali nápaditým, mírně lechtivým a velice vtipným způsobem. Poznali jsme Nicka Twispa puberťáka, který je magnetem na problémy, Colma Morana, který chce rozjet závratnou kariéru hollywoodského producenta a zažili jsme zábavné dobrodružství s Divočákem Flintem z knihy Zázrak v plechovce,“ doplnila Olga Wasserbauerová.

Na závěr akce proběhla také autogramiáda. C. D. Payne všem mile rád podepsal své knihy a odpověděl na dotazy diváků.
Do Čech, kde byl naposledy před pěti lety, se autor těšil. Zajímá ho tu nejen české pivo, kterého se chystá ochutnat co nejvíce, ale i zdejší krajina. „Baví mě v klidu se dívat na ty vaše české i moravské kopce, kde jsou nádherné hrady a zámky. Tohle v Kalifornii nemáme,“ uvedl v rozhovoru s Lukášem Hejlíkem.

Zima dala omítce mostu v Ronově dost zabrat.
Za stálé opadávání omítky z ronovského mostu může asi cement