To jsou hudební lahůdky, které si v jarních měsících můžete vychutnat v Havlíčkově Brodě.

Ve čtvrtek 16. března do města zavítá populární písničkář Jaromír Nohavica. Jeho hostem bude Robert Kusmierski. Lístky stojí 400 a 500 korun. „Koncert ještě není vyprodaný, vstupenky jsou stále k dispozici," řekla Iva Štohandlová z kulturního domu Ostrov.

V sobotu 18. března je v brodském kulturním domě na programu koncert z trochu jiného soudku. Rocková kapela Harlej s sebou přiveze ochutnávku z chystaného alba. V éteru už fanoušci mohli zaregistrovat klip k písni Hodný holky zlý kluky chtěj, kterou otextoval kamarád kapely Kuba Ryba z Rybiček 48. Harleje na brodském koncertě podpoří kapela CheckPoint. Vstupenky stojí 290 korun v předprodeji a 350 korun na místě. Březnovou nabídku KD Ostrov obohatí také zábavný pořad Úsměvy Zdeňka Trošky s písničkami Simony Klímové. Chystá se na středu 29. března.

Pokud máte rádi ty nejlepší české zpěvačky, na své si přijdete v květnu. Koncert Lucie Bílé se uskuteční 11. května. Hana Zagorová do Brodu přijede 25. května a vystoupí spolu s Petrem Rezkem a kapelou Boom!Band Jiřího Dvořáka. Více informací je na webu www.kdostrov.cz.

Havlíčkobrodský klub Oko si na jaro připravil pět zajímavých koncertů. V pátek 3. března tam vystoupí kapela UDG s podporou skupin Ovoce a Trocha klidu. Fanouškům představí novou desku Emotikon. V dubnu jsou v programu Oka tři další akce. Sobota 8. dubna patří slovenským šoumenům z kapely Horkýže Slíže, sobota 15. dubna je vyhrazena pro legendu, jež si říká Mňága a Žďorp, a o čtrnáct dní později dubnovou nabídku uzavře Zakázaný ovoce. Další měsíc se do klubu chystá Luboš Pospíšil a 5P. Zahraje tam 19. května.

„Program vybíráme tak, abychom vyhověli různým cílovým skupinám – co se týče věku i hudebního zaměření. Každá z kapel má letos speciální turné. Například Mňága v Brodě představí novou desku, Horkýže oslaví 25 let své existence," zmínil Jakub Baloun z klubu Oko. Další informace najdete na www.kluboko.cz.

Zuzana Musilová